Yağlı biber turşusu tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram biber (hangi çeşit isterseniz kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kaya tuzu
  • 6-7 diş sarımsak

Yağlı biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri yıkayıp saplarını kesin.

Bıçağın ucuyla biberlere çok derin olmayan çizikler atın.

Su, sirke, zeytinyağı ve tuzu tencerede karıştırıp kaynatın.

Su kaynarken biberleri ve 2-3 parçaya böldüğünüz sarımsakları içine ekleyin ve 2-3 dakika haşlayın.

Ardından biberleri sudan çıkarıp kavanoza yerleştirin.

Tencerede kalan turşu suyunu biberlerin üzerine doldurun. Üstten 1 santimetre kadar boşluk bırakın.

Oda sıcaklığında soğumasını bekledikten sonra kapağını sıkıca kapatın.

3-4 gün içinde tüketilebilir hale gelecektir. Afiyet olsun…