Yağlı Biber Turşusu Tarifi için tıklayın 🙂
http://www.hayalimdekiyemekler.com/kisa-hazirlik/zeytin-yagli-ve-sirkeli-kil-biber-tursusu/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Zeytin Yağlı Kıl Biber Turşusu için Malzemeler
1 kilo kadar kıl biber ( pet şişeyi dolduracak kadar  olması yeterli)
2 su bardağı sirke
2 su bardağı zeytinyağı ( sıvıyağda olabilir )
yarım çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tuz
1 baş sarımsak
Zeytin Yağlı Kıl Biber Turşusu nasıl yapılır 
Öncelikle derin bir kapta sirkeyi,toz şekeri,zeytinyağını,tuzu iyice karıştırın
yağlı kıl biber turşusu
Biberleri yıkayıp ayıklayın pet şişeye sıkıca bastırarak doldurun aralarına ayıklanıp soyulmuş sarımsak koyun üzerine hazırladığınız yağlı sosu pet şişenin yarısına gelecek kadar doldurun.
kapağını sıkıca kapatın ve güneşli bir yerde yan yatırarak bekletin her gün ve ya iki günde bir çevirin.
15 veya 20 günde turşunuz hazır.
Turşuyu çıkarmak için bıcakla pet şişeyi üstten kesin ve cam bir kavanoza koyup buz dolabına kaldırın istediğiniz zaman kullanabilirsiniz
Afiyet Olsun.

 
					






 





 
									
ilk
Facebookta canlı yayında yağlı biber turşusu yapmıştık hazır yayınlamışken sizler için video olarak ayarladım inşallah beğenirsiniz cep telefonuyla çektiğimiz için biraz hareketli bir video oldu 🙂 malzemelerin tam ölçüsü açıklama kısmındada mevcut 🙂
biberler acımı
çok güzel gözüküyor
Değişik bir yöntem elinize saglık
Ellerinize sağlık iyiki varsınız
biberleri kurulamak şartmı acaba..gereklimi..önemli..Lütfen cevap veriniz. .
Ben kandıra biberi aldım olur mu acaba ? Ayrıca 15 gün boyunca bütün gün mü güneşte kalıyor yoksa günde birkaç saat mi güneşte kalıyor ? Cevaplarsanız sevinirim. Biberlerin aldım sizi bekliyorum ☺☺☺
Bakuden selamlar!!!!ellerinize saglik.ben de bu gun yapdim.teshekkur edirem.
yemek tarifleri için bana abone olabilirsiniz.☺☺
bence yillardir pet sise kullaniyoruz hic zarar bulmadik
Verdiniz bilgilerden çok faydalanıyor km benimde bir çok şeyi bilmeme rağmen çünkü akil akildan üstündür çok tesskkurler
Ben kisa saklayacam kac gun cevirmeliyim
Bence o zeytin yağı daha az olmalı dolaba girdimi siyahlaşıyor
Ablacım Aynısı yaptım Güneşe camın önüne koydum fakat akşam bir baktım kestiğim sarmısaklar yeşil olmuş (tüm attığım sarmısak larda bişey yoktu)bu bozulmuş mu demek.kapaklarda hava almıyor.hanımı da üstüme güldürdüm.bir günde bozulmuşmu şimdi atayım mı?
Ben yaptım ilk defa herkes bayıldı
Ben bu tarifi hep yaparım çok güzel oluyor ellerine sağlık tafsiye ederim
Brn bu tarifi gördüğümden beri yapaıyorum ailem ve arkadaşlarım bayıldılar ellerinize sağlık çoooook teşekkürler.Bir not her türlü bibrle harika oluyo ben her çeşit biberle denedim
Tariflerinizi çok beyeniyorum safiye hanım emeğinize saglik cok güzel birebir tutuyor tarifler teşekkürler
Havuç turşusu yapabilir misiniz
anladym ben cok sawol
Bende yapiyorum ama karisik zeytinyagida kullaniyorum .cok guzel oluyor satiyorum kitir kitir lezzetli heleki sosu ekmegi bandir dur salatara koy off
Merhabalar iki sorum olacak tursuya yag neden koydunuz,birde bu tarifle baska tursuda yapilabilirmi