YAĞLI KIRMIZI BİBER TURŞUSU TARIFI

YAĞLI KIRMIZI BİBER TURŞUSU TARIFI /KIŞA HAZIRLIK / Şipşak Turşu Tarifi

 

Merhaba Arkadaşlar

Yazın yaptığım Yağlı Biber Turşumuzun Tarifi sizler tarafından inanılmaz beğenilince bende tembellik yapmayayım bari internet sitemizede Tarifi yükleyeyim dedim :)) Tarifin adı Turşu ama öyle iger Turşular gibi aylarca beklememize gerek yok.Anında yapıp tütebileceğimiz harika bir Turşu Tarifıdır.Yapınca asla pişman olmayacağınız harika bir Tariftir.

Malzemeler :

  • 5 Kg Kırmızı Biber
  • 2 su bardağı Sirke ( Elma Üzüm farketmez )
  • 2 su bardağı Sıvıyağ
  • 1 su bardağı dolusu iri doğranmış Sarımsak
  • 4 yemek kaşığı Tuz
  • 2 demet ince kıyılmış Maydanoz

Yapılışı :

  • Biberlerin başlarını kesip içini temizleyip iri iri doğrayalım.
  • Tenceremizin içine Sirke ve Sıvıyağı ekleyip Kaynatalım.
  • Kaynayan sirkeli yağın içine Kırmızı biberlerimizi ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip kavuralım.
  • Biberlerin üzerine tuzumuzuda ekleyip karıştırma işlemine devam edelim.
  • Kavurma işlemi bitmeye yakın ince kıyılmış Maydanozumuzuda ekleyip karıştıralım ve sıcak sıcak Kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp tezgaha ters çevirip soğuyana kadar öylece bırakalım.
  • Sonrasında Rafımıza dizip afiyetle misafirlerimiz geldiğinde açıp ikram edebiliriz.

Afiyet Olsun