YAĞLI SİRKELİ YEŞİL BİBER TURŞUSU TARİFİ / KIŞA HAZIRLIK

YAĞLI SİRKELİ YEŞİL BİBER TURŞUSU TARİFİ / KIŞA HAZIRLIK

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizler için Yağlı Sirkeli Yeşil Biber Turşumuzun Tarifini vermek istiyorum.Bizler Lezzetine doyamadık ve çok beğendik. Umarım sizlerde yapınca çok ama çok beğeniceksiniz.

 

Malzemeler :

  • 2 kilo Karışık Acı tatlı Yeşil Sivri Biber
  • 1.5 Çay bardağı Sirke
  • 1.5 Çay bardağı Sıvıyağ
  • 2 tane Küp Seker
  • 2 Yemek kaşığı silme Tuz ( Tadına bakarak tuzunu siz ayarlayın )
  • 1 çay bardağı sarimsak

Yapılışı :

  • Biberlerin başlarını kesip içini temizleyip doğrayalım.
  • Tenceremizin içine Sirke ve Sıvıyağı ekleyip Kaynatalım.
  • Kaynayan sirkeli yağın içine tuzumuzu ve şekerimizide ekleyip karıştırma işlemine devam edelim.
  • Sonrasinda biberlerimizi ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyip kavuralım.
  • Sonrasında sıcak sıcak Kavanozlara doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp tezgaha ters çevirip soğuyana kadar öylece bırakalım.
  • Sonrasında Rafımıza dizip afiyetle misafirlerimiz geldiğinde açıp ikram edebiliriz.

Afiyet Olsun