Yapımı için malzemeler
- 250 gram parça et ya da tavuk
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tepeleme yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yalancı paça çorbası tarifi Nasıl yapılır?
Et ya da tavuğu 5 su bardağı suyla düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayın.
Eti tencereden alıp didikledikten sonra yeniden et suyuna ekleyin.
Sarımsağı ezin.
Un, yoğurt, yumurta ve sarımsakla bir terbiye hazırlayın.
Çorbanın suyundan 2 kepçe kadar alıp ılıştırdığınız terbiyeyi çorbaya ekleyip hızla karıştırın.
5 dakika kaynattıktan sonra altını kapattığınız çorbaya tuz, tereyağı, limon suyu ve sirkeyi ilave edin.
Dilerseniz kırmızı biberi tereyağında kızdırıp çorbanın üzerine dökebilirsiniz. Afiyet olsun…
Leave a Reply