Yapımı için malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Tarçın
Yalancı tavuk göğsü tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını tencerede eritin ve unu ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Bir yandan da azar azar sütü eklemeye başlayın.
Üzerine şekeri de ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Son olarak vanilyayı ekleyip ocaktan alın ve mikserle 3 dakika kadar çırpın.
22 cm ebatlarındaki borcamınızı ıslattıktan sonra muhallebiyi dökün ve spatula yardımıyla düzeltin.
Oda ısısına geldikten sonra streçleyin ve buzdolabında 2-3 saat kadar bekletin.
Buzdolabından alınca üzerine tarçın serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Leave a Reply