Yaprak Mantı Tarifi ( Hingel Tarifi )
Malzemeler :
- 3 tane yumurta
- 1 su bardagi su
- 1 tatli kasigi tuz
- Yeteri kadar un
Pisirmek icin gerekli Malzemeler :
- sarmisak
- yogurt
- biber salcasi
- sivi yag
Yapılışı :
Hamur malzemelerinin hepsini karistirin ve yeteri kadar ununu ilave edip sert bir hamur yogurun.yogurdugunuz hamuru yarim saat dinlendirin.hamurumuzu bezelere ayirip tezgaha dizin.
sonra bezeleri tek tek alip ince bir yufka gibi acin ve bir yufkayi alti dilime kesip üst üste koyun,sonra muska sekli gibi ücgen sekilde yani reimdeki gibi bicakla kesin.tencerece de tuzlu suyu kaynatalim ve yaprak mantilarimizi icine atip iyice pisirelim.
Pisen mantilarimizi cüzgecten gecirip üzerine sarmisakli yogurt dökelim.ve en son biber salcasiyla tere yagini ocakta pisirip mantimizin üzerine döküp servis yapalim.
Afiyet olsun
Leave a Reply