Yapımı için malzemeler
- 1 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 3-4 adet kornişon turşu
- 1 çay bardağı konserve mısır
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 dal taze soğan
- Zeytinyağı
- Limon
- Tuz
Yarma salatası tarifi Nasıl yapılır?
Yarmayı bir gün önceden ıslatın.
Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
Yumuşadıktan sonra suyunu süzüp soğuması için bir kenara alın.
Kırmızı biber ve turşuyu küçük küpler halinde doğrayın.
Dereotu, maydanoz ve taze soğanı da ince ince kıyın.
Tüm malzemeleri derin bir kaseye alın.
Üzerine tuz, limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun…
Leave a Reply