Yeşil domates turşusu tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram yeşil domates
  • 8 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 litre su

Yeşil domates turşusu tarifi Nasıl yapılır?

  • Yeşil domatesleri bol suda yıkayın ve büyüklüklerine göre birkaç parçaya bölün.
  • Sarımsakların kabuklarını ayıklayın.
  • Kaya tuzu, sirke ve içme suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • Doğradığınız yeşil domatesleri, temiz cam bir kavanoza sıkı sıkıya doldurun.
  • Aralara sarımsak ve tane karabiber serpiştirin.
  • Hazırladığınız salamura karışımı ile kavanozları ağzına kadar doldurun.
  • Ardından kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
  • Güneş görmeyen, serin bir yerde en az 15 gün muhafaza edin.
  • Afiyet olsun.