Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram yeşil domates
- 8 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tane karabiber
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 litre su
Yeşil domates turşusu tarifi Nasıl yapılır?
- Yeşil domatesleri bol suda yıkayın ve büyüklüklerine göre birkaç parçaya bölün.
- Sarımsakların kabuklarını ayıklayın.
- Kaya tuzu, sirke ve içme suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
- Doğradığınız yeşil domatesleri, temiz cam bir kavanoza sıkı sıkıya doldurun.
- Aralara sarımsak ve tane karabiber serpiştirin.
- Hazırladığınız salamura karışımı ile kavanozları ağzına kadar doldurun.
- Ardından kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın.
- Güneş görmeyen, serin bir yerde en az 15 gün muhafaza edin.
- Afiyet olsun.
Leave a Reply