Yeşil domates tuzlusu kavurması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • Yeşil domates tuzlusu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeşil domates tuzlusu kavurması tarifi Nasıl yapılır?

  • Tuzlu domates bol su içinde birkaç saat bekletin.
  • Suda bekleyip tuzu çıktıktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayın.
  • Orta boy bir tencere yağı eritin.
  • Ardından soğanları ince ince doğrayın.
  • Eritilen yağda soğanları kavurun.
  • Kavrulan soğanların üzerine yeşil domatesleri de ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın.
  • Kısık ateşte 5-10 dakika pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.