Yeşil erikli yaprak sarması tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 250 gram asma yaprağı
  • 20 adet yeşil erik
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yeşil erikli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?

Yaprakları büyük bir tencerede bol suda 2 saat bekletin ve süzün.

Kaynayan suyun içine yaprakları atın ve bir taşım kaynatın. Fazla suyunu sıkın.

Pirinci ılık suda 1 saat bekletin.

Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun.

Kıyma, pirinç, salça, küçük doğranmış domates, tereyağı ve 8 kaşık su ilave edin.

Yaprakları, parlak tarafı alta gelecek şekilde avucunuza alın.

İçine 1 kaşıktan az dolma içi koyup yaprakların yanlarını içe katlayarak sarın.

Tencereye erikleri koyup üstüne sarmaları sıralayın.

Üzerini küçük bir tabakla kapatın.

2 bardak sıcak su ilave edin.

Önce harlı, sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin.