Yapımı için malzemeler
- 250 gram kıyma
- 250 gram asma yaprağı
- 20 adet yeşil erik
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Yeşil erikli yaprak sarması tarifi Nasıl yapılır?
Yaprakları büyük bir tencerede bol suda 2 saat bekletin ve süzün.
Kaynayan suyun içine yaprakları atın ve bir taşım kaynatın. Fazla suyunu sıkın.
Pirinci ılık suda 1 saat bekletin.
Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun.
Kıyma, pirinç, salça, küçük doğranmış domates, tereyağı ve 8 kaşık su ilave edin.
Yaprakları, parlak tarafı alta gelecek şekilde avucunuza alın.
İçine 1 kaşıktan az dolma içi koyup yaprakların yanlarını içe katlayarak sarın.
Tencereye erikleri koyup üstüne sarmaları sıralayın.
Üzerini küçük bir tabakla kapatın.
2 bardak sıcak su ilave edin.
Önce harlı, sonra kısık ateşte 35 dakika pişirin.
Leave a Reply