Baklava Tarifinin tam videosunu izlemek İçin Tıklayın
Tarifi ve Fotoğrafları için
http://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/yildiz-baklava-kesimi/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Yıldız Baklava Tarifi için Malzemeler
2 adet yumurta
1 cay bardağı sivi yag
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sut
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı limonun suyu ( veya 1 tatlı kaşığı sirke )
ve alabildiği kadar un
uzerine dökmek için
1 su bardağından biraz az siviyagi
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
yarim su bardağı zeytin yagi
acmak için
250 gr buğday nişastası
ici için
2,5 su bardağı kırılmış ceviz
Şerbeti için
5 su bardağı toz seker
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kadar limonun  suyu
Yıldız kesimli Baklava nasıl yapılır
şerbet için once toz sekeri, suyu ve limonun suyunu kaynatıp baklava şerbetini hazırlayıp   soğumaya bırakın
hamuru için  yumurtayı,siviyagi,sutu,yoğurdu,tuzu,kabartma tozunu, limonun suyunu iyice karıştırıp azar azar unu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapin
 baklava hamurunu  40 bezeye bolun uzerine  temiz bir bez örtüp  15  dakika dinlendirin
baklava tariif
yaptığınız bezeleri ilk once 5 tanesini cay tabağı kadar acın aralarına bol nişasta serpin üst üste koyun ve biraz nişastayla oklava yardımıyla  açılabildiği kadar acın tepsiye yerleştirin tepsinin kenarlarından sarkan fazlalıkları bıçakla kesip üstüne yerleştirin
diger 15 bezeyi de 5’er 5’er  acip tepsiye ayni şekilde yerleştirin kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla kesin kestiğiniz fazla  yufkaları birbirinden ayırarak  yufkaların üstüne yerleştirin ve üstüne  kırılmış cevizi serpin diger  kalan 20 bezeyi ayni şekilde 5’er  5’er  veya 10 yufka üst üste olacak şekilde   aralarına bol nişasta serperek acın cevizlerin üstüne yerleştirin fazla kenarlarını ayni şekilde kesin ve aralarına yerleştirin   sadece en üstüne  gelecek katın kestiğiniz parçaları üstüne değil altına yerleştirin ve keskin bir bıçakla baklava Resimde ve videoda görüldüğü gibi kesin
Üzeri için tereyegini eritin siviyag ve zeytin yağıyla karıştırıp baklavanın her tarafına gelecek şekilde dokun
önceden istilmis 180 derece fırında uzeri biraz  kızarana kadar pisirin ve firinin ayarını 170 veya 160 dereceye düşürün ve baklavanız güzelce kızarana kadar pisirin
baklavanızın kitir kitir olmasını istiyorsanız  şerbetiniz ilik baklavanız soğuk olacak şekilde şerbetini dokun ben çok kitir sevmem biraz yumuşak olsun derseniz ilik şerbeti ilk sıcaklığı cikan baklavanın üstüne dokun
baklavanız şerbetini çekip soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun

 
					






 





 
									
bende sizden cok sey ogrendim okadr mutluyumki evde herkes deyisik tariflerimi cokbeyeniyo allah razi olsunsizden
senin gibi becerikli olmak isterdim vAlhhh.. ellerine saglikkk. sevgilerimlee
tarifinide yazinbakavanincok guzegorunuyo bekiyorumbyram yapicam normade bakava yapabiliyorum ama sizinkinin gorunusu cok guzebugunyazarsaniz mutlu ourum
ok
açken bu işkence çekilirmi ya
Ююю
Kaç derece de pişiricez ??
Ben yaptım chok ama choook güzel oldu ellerinize sağlık
Salam aalikoum s'il vous plaît vous pouvez me donner la recette exacte de la baklava avec pistache barak allah oufik
Traduction svp الترجمة من فضلكم
Ok
Baklavanızı denedim mükemmel hamur oldu birebir yaptım bayrama 3tepsi 1 tepsisini şerbetledim çok güzel oldu. Çok yetenekli ve hamaratsınız maşallah benim sizden istediğim japon chesecake tarifi vermeniz sizin ölçülerini tam tuttuğu için başka tarifleri deneme cesaretim yok.
Mısır nişastası olur mu kullansak
Хорошие рецепты ,жаль что перевода нет ,а вам удачи
Asslamo alaikum
Please do video subtitles in English
Jazakallah ❤️
Traduction plz
Bllago me peta t dleme
Safiye hanim bisirdim bir sozle mukemmel oldu.Ellerinize sagliq.