Yoğurtlu kızartma tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet düzgünce etli orta boy kırmızı biber
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy havuç
  • 4-5 adet yeşil biber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

Üzeri için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Yoğurtlu kızartma tarifi Nasıl yapılır?

Kabak ve havucu yıkayın.

Üzerini kazıyıp minik küpler halinde doğrayın.

Patatesin kabuklarını soyun ve minik küpler halinde doğrayın.

Yeşil biberleri yıkayın ve halka halka doğrayın.

Kırmızı biberleri güzelce yıkayın ve kurulayın.

Bol kızgın yağda sırasıyla, patatesleri, kabak, havuç ve yeşil biberleri kızartın.

Kırmızı biberleri de saplarıyla bütün olarak kızartın.

Havlu kağıt serilmiş bir kaba alın ve sıcakken tuzlayın.

Servis tabağına kırmızı biberleri alın, boylamasına bıçakla kesin ve kaşık yardımıyla ortasını karnıyarık gibi açın.

Fazla tohumlarını dikkatlice çıkarın.

Kırmızı biberlerin içine yeteri kadar kızartmadan doldurun.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.