YOK BÖYLE BİR LEZZET / EN KOLAY MEYVELİ BARDAK TATLISI

YOK BÖYLE BİR LEZZET / EN KOLAY MEYVELİ BARDAK TATLISI

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sizlere harika bir Bardak Tatlısının Tarifini vermek istiyorum.İnanılmaz muhteşem bir Tarif oldu.Mutlaka ama mutlaka tarifimizi yapmanızı tavsiye ederim.

 

Malzemeler :

  • 1 litre Süt
  • 1.5 su bardağı Şeker
  • 2 tane Yumurta
  • 5 Yemek kaşığı Nisasta
  • 5 Yemek kaşığı Un
  • 2 paket Vanilya
  • 100 gr Tereyağı
  • 2 paket Krema ( Schlagsahne )

 

  • Üzüm
  • Cilek
  • Muz

Yapılışı :

  • Tenceremizin içine Süt,Şeker,Yumurtalar,Nisasta ve Unumuzu alalım ve iyice çırpalım.
  • Topaklanma olursa başka bir tencerenin içine süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Muhallebimizi çırparak altını tutturmadan kaynatarak pişirelim.
  • Muhallebimiz pisince ocağın altını kapatalım ve Pişen Muhallebimizin içine Tereyağı ile
  • Vanilyaları katip iyice çırpalım.
  • Sonra Muhallebimizi bir kasenin içine döküp üzerine sitreç folio kapatalım kabuklanmasın ve iyice soğusun.
  • Çırpma kabimizin içinde kremaları döküp sertleşip köpürene kadar çırpalım.
  • Soğuyan Muhallebimizi çırptığımız kremanın içine dökelim ve çırpma işlemine devam edelim.
  • Ne kadar çok çırpılırsa ,lezzeti okadar çok artar muhallebinin bunu unutmayın Dostlar.
  • Çırpma işlemi bitince Pastane Kremamız hazır demektir. 
  • Sunum için Bardağın içine krema ve aralarına Meyvelerden yerleştirerek güzel bir Bardak tatlısı hazır edelim.
  • Bir iki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra Tatlımız yenmeye hazırdır Dostlar.Afiyet Olsun