Yufka Kebabı Tarifi

 

Yufka Kebabı Tarifi

Hayırlı Günler Arkadaşlar

Bugün sizlere harika bir Kebap Tarifi vermek istiyorum.Bu tarifimiz hem çok basit hemde acayip lezzetli 🙂 Benim Misafirim geldimi genelde yaptığım Tariflerdir.Bu sefer sizler içinde Tarifimizi detaylı fotoğraflarıyla çekip sitemize yüklemek istedim.Bu Yufka Kebabına herkes Ba-yı-lı-cakkk :)))

Malzemeler :

  • 500 gr kıyma
  • 2 tane rendelenmiş kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz veya bir yemek kaşığı tuzot
  • bir küçük demet taze maydanoz veya 1 yemek kaşığı kuru maydanoz
  • 6 tane taze yufka
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Salçalı sos için :

  • 200 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

Garnitur için :

  • Yoğurt
  • yeşil sivri biber
  • Domates

Yapılışı :

  • Köftesi için kabımızın içine kıymayı,rendelenmiş soğanı,kırmızı pul biber,kara biber,tuz veya tuzot ve Maydanoz katıp iyice yoğuralım.
  • Arkadaşlar kıymayı iyice çiğ köfte gibi yoğuralımki lezzetine lezzet katalım.
  • Yufkamızı tezgaha serip üzerine sıvıyağ sürelim ve kıyma harcından biraz alıp uzunlamasına yapıp yufkanın baş kısmına koyalım ve yufkaya saralım.
  • Sardıktan sonra dilimlere keselim.
  • Diğer yufkalarıda aynı şekilde yapıp dilimlere keselim.
  • Kestiğimiz dilimleri çöp şişe geçirip tepsiye dizelim.
  • Tepsiye dizilmiş yufka kebaplarımızı 225 dereceli önceden ısıtılmış fırına verelim.
  • Kebaplarımızı Kızarmaya yakın fırından çıkarıp üzerine domates biber koyalım ve tekrardan fırına verip iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Salçalı sos için tencereye salça,tereyağı ve suyu koyup pişirelim.
  • Pişen yufka kebamızdan alıp servis tabağına koyalım ve garnitür yani domates biber ve yoğurt ile süsleyelim.
  • Son olarakda kebapların üzerine salçalı sos gezdirip sıcak sıcak servis yapalım Dostlar 🙂

Afiyet Olsun

.

Yufka Kebabı Tarifi

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 1-00110

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 2-00210

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 3-00310

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 4-00110

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 5-00210

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 6-00310

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 7-00410

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 8-00510

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 9-00610

leylaileyemeksaatiyufka kebabi 10-00710

 

LÜTFEN YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYALIM DOSTLAR 🙂

 

 

Yufka Kebap Rezept

Zutaten:

  • 500gr Hackfleisch
  • 2 geriebene Zwiebeln
  • 1 TL Paprikaflocken
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1 TL Salz oder 1 EL Vegeta
  • Ein kleines Bund Petersilie oder 1 EL getrocknete Petersilie
  • 6 frische Yufka Teige
  • 80ml Öl

Für die Tomatensauce:

  • 200gr Butter
  • 2 EL Tomatenmark
  • 80ml Wasser

Als Garnitur:

  • Yoghurt
  • Grüne Spitzpaprika
  • Tomaten

Zubereitung:

  • Für die Köfte Hackfleisch, Zwiebeln und Gewürze in einer Schüssel gut vermengen.
  • Das Hackfleisch gründlich verkneten, dann schmeckt es noch besser.
  • Die Yufka Teige nacheinander aufklappen und mit Öl bestreichen.
  • Auf ein Ende des Teiges das Hackfleisch verteilen, die Seiten zuklappen und zusammenrollen.
  • Dann den Teig in Scheiben schneiden und auf ein Holzspieß stecken.
  • Die Spieße auf ein Backblech legen und im vorgeheizten Backofen bei 225 Grad backen.
  • Kur vor Ende der Backzeit Tomaten und Spitzpaprika mit zu den Yufka Spießen in den Ofen geben und zu Ende backen.
  • Für die Tomatensauce Tomatenmark, Wasser und Butter im Topf aufkochen.
  • Die Yufka Spieße auf einem Teller zusammen mit den Tomaten, Paprika und Yoghurt anrichten.
  • Zum Schluss noch Tomatensauce über die Spieße verteilen und heiß servieren.

Guten Appetit!