Yulaf ezmesi tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 4 yemek kaşığı yulaf
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet orta boy muz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı ay çekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm

Yulaf ezmesi tarifi Nasıl yapılır?

Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun.

Üzerine suyu ve sütü ilave edin.

Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın.

Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.

Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.

Ardından yulafların içine ilave edin.

İçine tarçın, ay çekirdeği ve kuru üzüm ekleyip, karıştırın.

Sağlıklı kahvaltınız hazır.