Yapımı için malzemeler
- 4 yemek kaşığı yulaf
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet orta boy muz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı ay çekirdeği içi
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
Yulaf ezmesi tarifi Nasıl yapılır?
Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun.
Üzerine suyu ve sütü ilave edin.
Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın.
Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Muzun kabuğunu soyun ve ince ince doğrayın.
Ardından yulafların içine ilave edin.
İçine tarçın, ay çekirdeği ve kuru üzüm ekleyip, karıştırın.
Sağlıklı kahvaltınız hazır.
Leave a Reply