Zencefilli bezelye çorbası tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 yumru zencefil
  • 3-4 adet kereviz sapı
  • 350 gram bezelye
  • Zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı krema

Zencefilli bezelye çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Soğan, sarımsak ve zencefili incecik doğrayın.

Zeytinyağını tencerede kızdırıp doğradığınız ürünleri sırayla tencereye alarak kavurun.

Kereviz sapını da ince ince doğrayın.

Bezelye ve kerevizi de tencereye ekleyip birkaç kez karıştırın.

Tuz, karabiber ve suyu ekleyip yarım saat kadar pişirin.

Bezelyeler yumuşadığında çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender’dan geçirin.

Ardından kremayı da çorbaya ekleyip iyice karıştırın.

Çorbanızı üzerine kızarmış ekmek parçaları serpip soğutmadan servis edin. Afiyet olsun…