Yapımı için malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 7 çay bardağı su
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı safran
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1-2 damla gül suyu
Üzeri için:
- Dolmalık fıstık
- Kuş üzümü
Zerde tatlısı tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle safranı rengini vermesi için bir fincan sıcak suyun içine koyup bir süre bekletin.
Pirinçleri 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın.
Üzerine safran suyunu ve 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.
Diğer yandan nişastayı da 1 çay bardağı su ile açın ve onu da malzemeye ekleyin.
Kıvamı hafif koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpip soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun…
Leave a Reply