Zerde tatlısı tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7 çay bardağı su
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı safran
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1-2 damla gül suyu

Üzeri için:

  • Dolmalık fıstık
  • Kuş üzümü

Zerde tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle safranı rengini vermesi için bir fincan sıcak suyun içine koyup bir süre bekletin.

Pirinçleri 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın.

Üzerine safran suyunu ve 5 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın.

Diğer yandan nişastayı da 1 çay bardağı su ile açın ve onu da malzemeye ekleyin.

Kıvamı hafif koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Üzerine dolmalık fıstık ve kuş üzümü serpip soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun…