Zeytinli Açma

Zeytinli Açma

@evdekendinpisir
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 6.5-7 su bardağı un
Yaklaşık 100 gr tereyağ
İçine sürmek için zeytin ezmesi
Üzerine sürmek için yumurta sarısı

 

Sponsorlu Bağlantılar
Zeytinli Açma

Zeytinli Açma

 

 

Sıvı malzemeleri ,şekeri ve mayayı karıştırarak aktive olmasını sağlayın.
Üzerine kontrollü olarak unu ekleyin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı.
Yarım saat kadar mayalanması için,üzerine temiz bir bez örterek bekletin.
Mayalanan hamuru 9 eş parçaya bölün.
Üzerlerine bir çay oda sıcaklığında kaşığı tereyağ ekleyin.
Elinizle tereyağının hamurun üzerine yayarak servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üzerine eşit olarak zeytin ezmesi sürün.
Hamuru sıkı sıkı rulo yapın.

 

Sponsorlu Bağlantılar

 

 

Hamuru uzunlamasına önünüze alarak,baştan üç cm kadar bırakarak uzunlamasına kesin.
İki parçayı birbirine dolayarak örün.
Halka haline getirin ve uçlarını birleştirin.
Fırın tepsinize dizerek bir on dakika tepsi mayası yapın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.