Yapımı için malzemeler
- 6 adet piliç baget
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet iri kuru soğan
- 300 gram mantar
- 4 adet domates
- 1 su bardağı siyah zeytin
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinli tavuk tarifi Nasıl yapılır?
Tereyağını derince bir tavaya alıp ısıtın. Bagetleri ve göğsü ekleyip orta ateşte her tarafını eşit şekilde pişirin.
Soğanı iri yemeklik doğrayıp tavuklara ilave edin. Soğanlar sararınca iri iri doğradığınız mantarları ekleyip alt üst edin.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın, sarımsakları kıyın ve yemeğe ekleyin. Tuz, karabiber ve isterseniz pul biberle lezzetlendirin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Ateşten alınca siyah zeytinleri ve kıyılmış maydanozu ekleyip servis yapın.
Leave a Reply