Zeytinyağlı Tavuklu Havuçlu Pırasa Yemeği-Poree Eintopf mit Hähnchenfleisch und Möhren

Zeytinyağlı Tavuklu Havuçlu Pırasa Yemeği

 

Merhaba Arkadaşlar

Bugün sanırım Youtubede olupta burda olmayan tüm tariflerimi paylaşıp daha sonra en yenilerine yani paylaşmaya fırsat bulamadığım harika Tariflerime sıra gelicek 🙂 Siz hiç pirasayı Tavuk ile denedinizmi Dostlar.Bence denemeniz lazım .İnanın koca bir tencere Pirasa yemeğini afiyetle tükettik.

 

Malzemeler :

 

  • 5 Sap Pirasa
  • 1 tane küp küp doğranmış Tavuk Göğsü
  • 3 tane ince doğranmış Havuç
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Kırmızı Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı yıkanmış Pirinç

 

Yapılışı :

 

  • Tenceremizin içine Tavuk göğsünü alıp suyunu salıp tekrardan çekene kadar güzelce kavuralım.
  • Sonrasında içine zeytinyağını döküp kavurma işlemine devam edelim.
  • Devamında içine havuçları,baharatları,salçayı,limon suyunu ve pirinci katip karıştıralım.
  • Yemeğimizin üzerine 2 su bardağı kaynamış su ilave edelim.
  • Son olarakta yıkanmış ince doğranmış Pirasamızı katalım ve yeemgimizi dikkatlice karıştırıp kısık ayarda kapağı kapalı pişmeye bırakalım.
  • Pistikten sonrada Afiyetle tüketelim.

 

Afiyet Olsun

 

Poree Eintopf mit Hähnchenfleisch und Möhren

Zutaten:

  • 5 Stangen Poree gewaschen und in Ringe geschnitten
  • 1 Hähnchenbrust in Würfel geschnitten
  • 3 Möhren in feine Scheiben geschnitten
  • 1 EL Tomatenmark
  • 1/2 TL Pfeffer
  • 1 TL Paprikaflocken
  • 1 TL Salz
  • 100 ml Olivenöl
  • Saft einer halben Zitrone
  • 75 gr Reis (gewaschen)

Zubereitung:

  • Das Hähnchenfleisch in einem Topf ohne Zugabe von Öl anrösten.
  • Dann das Olivenöl hinzufügen und weiter rösten.
  • Im Anschluss die Möhren, Gewürze, Tomatenmark, Zitronensaft und den gewaschenen Reis dazugeben.
  • Mit 200 ml kochendem Wasser aufgießen und gut umrühren.
  • Zum Schluss das Poree hinzufügen und wieder 200 ml kochendes Wasser zugießen.
  • Umrühren und bei geschlossenem Deckel und geringer Hitze 15 Minuten köcheln lassen.

Guten Appetit!