Zuluf fasulye tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 1 kilogram kurutulmuş zuluf fasulyesi
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı alacalı fasulye (haşlanmış barbunya fasulye)
  • 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yeşil biber

Zuluf fasulye tarifi Nasıl yapılır?

Bir tencerede zuluf fasulyeyi 10-15 dakika haşlayın.

Süzgece alıp suyunu iyice süzün.

Daha sonra kıymayı, ince doğranmış soğanı ve biberi kuyruk yağında kavurun.

İçerisine haşlanmış alaca fasulye ve zuluf fasulyeyi ilave edin.

Tekrar 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ilave ederek orta ısıda yarım saat pişirin.

Afiyet Olsun…