Yapımı için malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 kilogram kurutulmuş zuluf fasulyesi
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı alacalı fasulye (haşlanmış barbunya fasulye)
- 2 yemek kaşığı kuyruk yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet yeşil biber
Zuluf fasulye tarifi Nasıl yapılır?
Bir tencerede zuluf fasulyeyi 10-15 dakika haşlayın.
Süzgece alıp suyunu iyice süzün.
Daha sonra kıymayı, ince doğranmış soğanı ve biberi kuyruk yağında kavurun.
İçerisine haşlanmış alaca fasulye ve zuluf fasulyeyi ilave edin.
Tekrar 2-3 dakika kavurun. Sıcak su ilave ederek orta ısıda yarım saat pişirin.
Afiyet Olsun…
Leave a Reply