Yapımı için malzemeler
- 6 adet lokum et ince dilim
- 1 adet pancar
- 1 adet yufka
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- Yarım çay bardağı bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı çiğ badem
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşı tuz
- 1 çay bardağı çiğ kaju
- 1 adet sarımsak
- 5 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Lokum oturtma tarifi Nasıl yapılır?
- Aşurelik buğdayı bir gece önceden yıkayıp suda bekletin. (Geceden ıslatmayacaksanız su miktarını artırmak gerekiyor.)
- Pancarı soyup haşlayın ve püre haline getirin.
- Tencereye bir yemek kaşığı sıvı yağı koyup kızdırın.
- Dilimlediğiniz sarımsağı ekleyin.
- Biraz kavurduktan sonra içinden alın ve püre halindeki pancarı ekleyip biraz daha kavurun. Bir kenara alın.
- Etleri içine pancarlı harcı koymak için ortadan ikiye ayrılmayacak şekilde kesin.
- Bir tavaya bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve kızdırın.
- Etleri çok kurumayacak şekilde her yerini mühürleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin.
- Daha önce hazırladığınız pancarlı harcı içine koyup kapatın.
- Bademleri haşlayıp soyun.
- 2 yemek kaşığı yağı bir tencerede kızdırın.
- Bademleri kavurun, üzerine kuş üzümlerini ekleyin ve aynı şekilde kavurun.
- Buğdayı ekleyip biraz daha kavurun.
- Sırasıyla yenibahar, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip biraz daha kavurun ve bir kenara alın.
- Tencerenin şekline göre bir yufkayı tencerenin içine yerleştirin.
- Etleri dikine gelecek şekilde tencerenin dibine dizin.
- Daha sonra buğdaylı harcı ekleyin ve üzerini yufkayla kapatın.
- Yufkanın fazla gelen yerlerini kesin, harcı kapatması yeterli.
- Suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Yemek piştikten sonra fırın kabına yağlı kağıdı serin ve tencereyi ters çevirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar her yeri kızaracak şekilde pişirin.
- Üzerine 1 yemek kaşığı yağda kavurduğunuz kajuları ekleyin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…















Leave a Reply