Kuzu etli keşkek tarifi

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 9 su bardağı su
  • 500 gram kemikli ya da kemiksiz kuzu eti 
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

Kuzu etli keşkek tarifi Nasıl yapılır?

 

Tüm malzemeleri düdüklü tencereye alıp pişirmeye başlayın.

Tencerenin havası çıkınca başlayınca orta ateşte yaklaşık 1 saat 20 dakika pişirin.

Ardından tencereyi dikkatle açın.

Etleri kemiklerinden ayırın ve tahta bir kaşıkla eze eze karıştırın.

Macun kıvamına gelinceye kadar bu işleme devam edin.

Siz isterseniz blenderle 2-3 dakikada ezebilirsiniz lakin tahta kaşık en doğrusudur.

Servis esnasında tereyağında toz biber yakıp üzerine gezdirin. Afiyet olsun…