Yapımı için malzemeler
- 250 gram kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yeme kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Türkmen pilavı tarifi Nasıl yapılır?
Eti tencerede kavurun.
Havuç ve soğanları da ince ince dilimleyin. İlk önce soğanı, daha sonra da havucu üzerine ilave edip kavurun.
Üzerine 1,5 su bardağı su ekleyin. Et suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinçleri yıkayın ve suyunu süzüp pilav tenceresine ekleyin. Üzerine tuzu da ilave edip karıştırın.
Daha sonra pilavıın üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyin. Pilavı hafifçe karıştırıp pişmeye bırakın.
Pirinçler suyunu çekince altını kapatın. Eğer pirinçler diriyse üzerine su ilave edip pişirebilirsiniz. Pilavı demlenmesi bekletin.
Pilavınızı tabağa alın ve üzerine etli karışımı ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun…
Leave a Reply