Fırında ayva tatlısı nasıl yapılır malzemeler
5 adet ayva
10-12 kaşık toz şeker
10 tane karanfil
İsteğe göre 2 tane Çubuk tarçın
Varsa renk vermek için hibusküs otu
1,5 su bardağı su
Fırında ayva tatlısı nasıl yapılır
Ayvaların soyun, ortadan ikiye kesin Limonlu suda bekletin yıkayıp süzün borcama alın.
Her ayvanın ortasına Bir tane karanfil ve Hibiscus 2-3 yemek kaşı gelecek şekilde toz şekeri ilave edin.
Borcama 1,5 su bardağı su gelecek şekilde dökün fırın kağıdını Islatıp üzerine yerleştirin, Önce Isıtılmış 200° fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin kontrol edin, Ayvalar yumuşamışsa Üzerindeki fırın kağıdını alın, Ayvaların üzeri hafif kızarana kadar pişirin.
Ayva tatlımız soguduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Soğuyan ayva tatlısını isteğe göre kaymak veya kremşanti ile servis yapabilirsiniz afiyet olsun ☺️
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













❤ Bir türlü söylediğıniz otun adını anlayamadım lütfen bana yazarmısınız rica etsem şimdiden eline sağlık
Cok gùzel elinize saglik
❤
❤
Süper görünür mende bisirecem
En sevdiğim tatlı elinize sağlık ama o bitkiyi nerden bulucaz?
konuşmaya ağırlik vermeseniz
Ilk defe qurdsuz bele temiz heyva gorurem..dadli gorunur elinize sagliq
Çok güzel oldu. Üzerini yağlı kağıtları kapatmak iyi bir fikir. Yalnız hibiscusa gerek yok. Ayva çekirdekleri renk veriyor. Onun yerine birkaç karanfil atın. Güzel oluyor.
,❤️
❤❤
Ellerinize saglik tarifleriniz cok güzel
❤
mmm ayva tatlısıını cok severim harıka oldu elinize saglık 🙂
❤️
Merhabalar safiye hanım tarifinizi denedm çok beğendik yanlız hibısküs otu biraz mayhoşluk verdi bn sevdiğim için bana hoş geldi ama mayhoş sevmeyenler için şekerlerini fazla koymalarında fayda diye düşnüyorum
❤
Muhteşem görünüyor hemen deneyip instagramdan size yollayacağım ♥️♥️
Üzerine pişirme kağıdı koymazsak olur mu
❤
Superrrrrrr
❤
❤
Merhaba elinize sağlık ilk defa yapicam misafirlerime bi gün onceden yapsam tadinda degisme olurmu 🙂
Limonlu suda ne kadar zaman durması gerekiyor
Ayva talısında, ayva´nın kabukları soyulmaz!.. Çüşşşş o şeker ne yahu! Zehir zehir!.
♥