Bu bayramda el açması katları tek tek sayılan çıtır baklavadan daha farklı ama tadına bakan herkesin de çok beğendiği Sütlü Nuriye tarifini yapmak isterseniz kesinlikle bu tatlı tarifimi tavsiye ederim.
Sütlü Nuriye baklava tarifi için kolay veya pratik bir tatlı diyemem ama çok lezzetli ve oldukça iddialı bir tatlıdır. 😍
Sütlü nuriyenin özelliği içinde fındık ve süt kullanılması,Normal baklava olarak hazırlamak isterseniz içine ceviz kullanın şerbetini de süt yerine su ile hazırlayın, Şerbetini kıvamını iyi ayarlarsanız muhteşem bir baklava yapmış olursunuz ☺️👍
sütlü Nuriye tarifi için malzemeler
500 gr un = 4 su bardağı
1,5 Çay kaşığı tuz = 6gr
1 su bardağından bir parmak eksik su
50 gr tereyağı veya bir yemek kaşığı
2 Adet yumurta
Ben kullanmayı unuttum ama 🙈 1 çay kaşığı limon suyu 
Ara katlar için
1 kase çekilmiş fındık 
Üzeri için
250 gr tereyağ
Bir çay bardağı sıvı yağ ihtiyaç durumuna göre biraz daha kullanabilirsiniz 
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg

					











									
❤
❤❤❤
Elinize sağlık nişasta çok kaldı uzerlerinde yerken tadı geldi mi
Ellerinize sağlık güzel görünüyor
❤❤❤
Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif
Ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor en kısa zamanda denemek istiyorum tariflerinizi beğenerek yapıyorum
Elinize sağlık.muhteşemsiniz.
❤❤❤
Hayırlı bayramlar elinizel sağlık ❤️❤️❤️
çok güzel görünüyor hazır yufkadan olurmu acaba
Sütlü Nuri’ye yaptım çok kötü oldu burdaki gibi hiç kabarmadı incecik bişey oldu☹️
Hayırlı bayramlar elinesağlık yaptığın hamurdan normal tatlı olmazmı
Ellerinize sağlık ❤️
Şahane ellerinize saglik
Elinize sağlık ❤
Ellerinize sağlık Harika olmuş ❤
ليش شربات بالحليب اول مرة تشوفها
كيف ايجي طعمها
و ليش ما حطتي عسل
من فظلكم جواب راه اجربها قريبا
Cõk guzel tessekurler
Salam Azərbaycandan izləyirəm. Mənə türk biskiv itinin hazırlanma qaydasını yazardiz
Sizin yaptıgınız herşeyi beyenetek izliyorum
Abla tarfleriniz cok iyi görünüylr ama bana göre cok yag cogu zaman kulaniyorsunuz. Acaba bir zahmet yagsiz yada az yagli tariflerde verebilirmisoniz? Vucudada cok saglikli olur.cok sevinirim. Tesekürler.
Elinize sağlık. Denedim ama benim hamurum açarken parçalandı, tereyağlı hamurlar genelde parçalanıyor sebebi nedir?