Şimdiye kadar bildiğiniz börek tariflerinden çok farklı bir sunumu olan, Çok lezzetli bir tarif,
Bu börek tarifine çok kolay diyemiyorum birazcık aşamaları var 🙈 Ama tadı şahane genelde çok yapılır derin dondurucuya kaldırılır.
Bu tarif Elazığlılara aiti gömme tarifidir, tabi herkes kendine göre farklı şekilde yapar, genelde içine en çok kıyma ile birlikte bulgur konulur , Ama daha bereketli olması için kimi tavuk,kırmızı et,kıyma bunun yanında bulgur pirinç ve bolca soğanda kullanır,☺️ bunların hepsinin kullanıldığı gömme tarifini de yedim o bana biraz karışık gelmişti 🙈 ve ilk yediğim gömme tarifi tabi zamanla alıştım.
Sadece beş kat yapılarak bence çok lezzetli bir börek olur hatta İlerleyen zamanlarda yapmayı düşünüyorum☺️
Gömme tarifinin iç malzemesi için
Yarım kilo veya 750 gr kıyma
8 adet kurusoğan
Yarım su bardağı ndan biraz fazla sıvıyağ veya zeytin yağı
200 gr tereyağ
Tuz, karabiber
Gömme tarifi için malzemeler
1 kg un +1 su bardağı un
3,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
Ara katlar için sıvı yağ
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Bu tarifi paylaşırken bu tür yorumların geleceğini tahmin edip arkadaşıma söylemiştim ,
Çünkü ben ne kadar alışkın olsam da onlar bu yorumları okudukça üzülüyorlar, herkesin kendi kültürüne kendi yöresine ait yemekleri vardır Buda Elazığ’a has bir yemektir zaten oradaki herkeste bu yemeği bilir, evet önce börek gibi yapılıp sonrada parçalanması banada tuhaf geliyor ama onların ana yemekten daha üstün gördüğü bir tariftir,
Bu yüzden lütfen yorum yaparken kırıcı olmadan karşı tarafı düşünerek yorum yapın.❤️
Şu kollarınızı toplasanız olmazmı hiç rahat edemem
İnsanların bu yorumları yapacağı peşinen beli
elinize emeginize saglik cok guzel bir borek tadida cok guzel elazigli komsumda herzaman yeriz herkese tavsiye ediyorum
Güzelim böreği bozmasaydin yerdik öyle 🙂
Mantı deyince padtirma
Safiye hanım öncelikle elinize emeğinize sağlık bu böreği kesin denicem çay saatlerinde ve sabah kahvaltısında güzel gider kötü yorum yapanlar boşa yapar bu börek dediğiniz gibi Elazığ ilimize ait yöresel bir yemek yada börek olduğunu zaten söylemişsiniz yapmadan denemedin zaten tadını bilemeyiz ama içinde kıyma soğan tereyağ varsa o börek kesin muhteşem olur bazı yorumlarda denildiği gibi cevizde katıla bilir ben de bu arada Nevşehirliyim bizim buranın en meşhur yemeği nevşehir tavasıdır ama bu yemeği toprak güveçlerde ve taş fırında pişirince lezzetli olur hele o güveçleri kullanmadan et yağı yada kuyruk yağıyla fırınlarda yakarsın sonra yemek pişirirsin ozaman lezzetine doyamazsınız
Harika oldu ellerinize sağlık çok teşekkürler 🙂 hiç de üzülmeyin yapılan farklı yorumlara ,çoluk çocuk ne güzel yenmiştir o börek, afiyet olsun:)
Ellinize saglik fakat harcina koydugunuz tuz cok fazla degilmi
❤️❤️❤️
Cok güzel eline emeyine saglik bu vidiolar sayesinde bilmediyimiz yemekleri ögreniypruz her yörenin ayri bir tadi var ne kadar cokmus sayenizde ögreniyoruz Allah razi olsun
❤
Ellerinize sağlık @hayalimdekiyemekler.Elazığımın meşhur yemeğini yapmışsınız.Eminim beğenmeyenler nasip olup birgün yediklerinde yaptıkları kötü yorumlardan dolayı utanacaklardır.
Aboo diyim. Gercekten cok yagli bi tarif…sogana 300 gram tereyagi.
❤
Ellerinize sağlık bende elazığlı olarak bayılırım gömmeye
Siz nerelisiniz
<3 Ellerinize sağlık denemeyi düşünüyorum
selam safiye hanım,bu tarifi 2 defa denedim malesef hüsranla sonuçlandı.tanışsaydık siz bana yapsaydınız keşke
ne kadar ilginç. hayatımda ilk defa böyle bir tarif gördüm.
Ben dadaşım ketemiz kadayıf dolmamız ayran aşımız su böreği ya aslında Erzurum dedinince bütün güzellikler var. Tabi her yöremizin kendine ait güzellik leri var
Eline emeğine sağlık gayet güzel olmuş. Hemen yapıcam
söz dizisinden kopuk dediki gakkoş çıktı geldi aklma elazığ deyince
afiyet olsun elinize sağlık
Neresi degisik hic anlamadim dogrusu
Kediye doğrar gibi ne manası var anlamlandıramadık, kıymalı böreği kırpıklamak ne zamnadır maharet oldu şaşırtıcı…
❤
بدون ترجمه للعربي لن تحصلي على اشتراك واعجاب رجاءا ترجمه للعربيه
Süper
Bu yapim asamasi guzel ama o guzelim boregi paramparca ettiniz begenmedim firimdan ciktigi gibi kalsa daha guzel olurdu eminim yinede emeginize saglik
İstanbulda börekçilerde kıyma aletiyle börekleri küçülterek tabakla service ederler ve ben çok severim ,üzülmesin arkadaşın bence çok lezzetlidir muhakkak ve birde iki kaşık fazla değil sarımsaklı yoğurt ondan sonra yağ kızdırın çok lezzetli oluyor .Ellerinize sağlık ♥️
❤❤❤
Tarifleriniz Harika Safiye hanım. İnstagramdan görüp geliyorum ♥️
Bizde patates ve kıymayla yaparız antepte
❤❤❤