Prefiterol için Malzemeler
125 gr tereyağı
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Prefitorol’un kreması için Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 adet yumurta
1 paket şekerli vanilin
50 gr ( veya 1 çorba kaşığı ) tereyağı
Prefiterol Çikolata sosu için
1 paket hazır çikolata sosu
ve arkasındaki pişirme miktarına göre süt
Prefiterol Nasıl Yapılır
Çukur bir tencereye tereyağını alıp eritin üzerine suyu ilave edip kaynatın tuzu ve şekeri de ilave edip iyice karıştın.
Kaynayan suya 1 su bardağı unu ilave edip 5-10 dakika kadar iyice karıştı ve prefiterol hamurunu ocaktan alın,ılımaya bırakın
İlk sıcaklığı çıkan ılık prefiterol hamuruna yumurtaları tek tek ilave edin ( her bir yumurtayı iyice çırptıktan sonra diğer yumurtayı ekleyin )
Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra prefiterol hamurunu sıkma poşetine koyun ve demir para büyüklüğünde küçük küçük aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkın sıvıyağın içine batırdığınız tatlı kaşığıyla sivri olan prefiterollerin üst kısmını hafifçe bastırıp düzeltin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Kreması için süt,un,nişasta,toz şeker ve yumurtayı iyice çırpın ocağa alın karıştıra karıştıra pişirin ve kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve şekerli vanilini ilave edip iyice karıştırın ve bir kaç dakika sonra ocaktan alın ılıması için kenarda bekletin ( arada karıştın üstü kabuk tutmasın )
Hazırladığınız kremayı sıkma poşetin doldurun ucu sivri krema başlığı ile kremayı profiterollerin içine doldurun üzerine çikolata sosu gezdirin isteğe göre çam fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Olsun.
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Malesef benim yaptigim olmadi. Yorumlara guvenerek yapmistim. Malzemem hepsi bosa gitti.
Yaptım harika oldu tarif için teşekkürler canım
En güzel siz anlatıyorsunuz
Bugüne kısmetmiş denemek birebir tarife uydum gerçekten çok güzel oldu çok teşekkür ederim aynı sizinki gibi oldu ellerinize sağlık
Sıkma torbasıyla sıktığınız hamuru en son sıkmayı bırakıp aniden yukarı çekmeniz daha iyi olucaktır birdaha uçlarını düzeltmekle uğraşmazsınız
Ben denedim ama kabarmadi sebebi ne olabilir acil cevap verebilir misiniz
Ellerinize sağlık safiye hanım tarifinizi denedim çok güzel oldu tekrar yapıcam ama bir gün önceden yapmıs olsam hangi aşamalarını yapıcam nasıl muhafaza edicem cevap verirseniz çok memnun olurum
Tereyağ yerine normal margarin olurmu
Fırın kağıdı olmadan olur mu acil lütfen
Davul fırında olur mu acaba lütfen acil cevap verir misiniz yarın denemek istiyorum
Davul fırında da oluyor mu?
Sürekli denediğim ve her zamanda tam tutan tarif . Gerçekten harika ellerinize sağlık ♥️
Safiye hanım profiterolun iç dolgusunu yapıp dondurucuya atsak olurmu
Benim Profiterollerim neden kabarmadı ve sert oldu
Dün hamburger tarifini denedim abla, bugün profiterol denicem ilk kez umarım başarırım
Valla yaptım sonuç daha belli değil bakalım nasıl olacak
Hayirli günler sıvı yag kullansam olurmu ve nakadr kullanmam lazim siviyag kullanırsam
Het Zaman yapıyorum video izleyip tereddüt edenler mutlaka yapın çok tarif denedim bunun kadar güzel olmadi safiye hanimcim eline emeğine sağlık harikalar yaratıyorsun
Ben bu tarifi ilk defa deneyeceğim acaba bir gün önce akşam yapsam sadece çikolata sosunu dökmesem buzdolabının altında saklasam sonraki gün akşam çikolata sosunu döksem olur mu
Ben yaptım ama fırından çıkardığımda içi sünger gibi pişmemiş gibi oldu ne yapmam lazım lütfen cevap verebilirmisin
Safiye abla sana tek sözüm seni çok seviyorum buradan anlamışsındır eline emegine yüregine saglık
Bir kez yaptım ve annemlerin elinden kurtulamıyorum artık . Gerçekten çok güzel bir tarif . Ellerinize sağlık
Ben denedim ve hamuru tuzlu oldu onun dışında kabarması filan gayet iyi
Mısır nişastasi olur mu
Az önce yaptım harika olduu