Bütün katları tek tek sayılan en garantili dışı çıtır içi yumuşacık Katmer poğaça tarifini bütün püf noktalarıyla sizler için hazırladım ☺️👍
Katmer poğaça diyorum ama Kruvasan poğaça veya katmer börekte diyebiliriz.
Yapılışı biraz Uğraştırıcı olduğu için İster hamurunu akşamdan yapın hamurun kabarmasını beklemeden buzdolabına kaldırın,
Ertesi gün işlemleri aynen devam edin,
Veya daha kolayı hamur mayalandıktan sonra bezeleri yaplayın tabağa koyun Üzerine streç film çekin,buzdolabına kaldırın ertesi günde poğaçalara şekil verin, Ve tarifi aynen devam edin, Bu sayede hem zamandan kazanmış olursunuz hem de daha kolay hale gelir.
MALZEMELER
▪ 2 su bardağı ılık süt
▪ 1 su bardağı sıvıyağ
▪ 3 yemek kaşığı toz seker
▪ 1 tatlı kaşığı tuz
▪ 2 tane yumurta beyazı içine sarisi üstüne sürülecek
▪ 1 paket instant maya veya yarım kucuk paket yasmaya
▪ alabildiği kadar un
İç malzemesi için
▪ beyaz peynir
▪ maydanoz ( ben kullanmadım)
ara katlar için
▪ 200 tereyağı veya margarin
Hamuru açmak için 2-3 yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı nişasta
Üzeri için
▪ yukarda yazılan iki yumurtanın sarisi
▪ istege bağlı susam ve çörek otu
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
MATERIALS
▪ 2 cups of warm milk
▪ 1 cup liquid oil
▪ 3 tablespoons powdered sugar
▪ 1 tsp salt
▪ 2 eggs white will be applied on yellow
▪ 1 pack of instant yeast or half pack
▪ as much flour as possible
For interior material
▪ white cheese
▪ parsley (I didn’t use)
For intermediate floors
▪ 200 butter or margarine
2-3 tablespoons flour to open dough
Half a tablespoon of starch
For the above
▪ yellow of two eggs above
▪ optional sesame and black seed
Size of water glass 200 ml
MATIÈRES
▪ 2 tasses de lait chaud
▪ 1 tasse d’huile liquide
▪ 3 cuillères à soupe de sucre en poudre
▪ 1 c. À thé de sel
▪ 2 œufs blancs seront appliqués sur du jaune
▪ 1 paquet de levure instantanée ou demi-paquet
▪ autant de farine que possible
Pour le matériel intérieur
▪ fromage blanc
▪ persil (je n’ai pas utilisé)
Pour étages intermédiaires
▪ 200 beurre ou margarine
2-3 cuillères à soupe de farine pour ouvrir la pâte
Une demi-cuillère à soupe d’amidon
Pour plus
▪ jaune de deux oeufs ci-dessus
▪ sésame et graine noire en option
Taille du verre d’eau 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Bu tarif mükemmel harika oldu bende yaptim ellerine sağlik safiye hanimcim
Пожалуйста можно русский перевод рецепта, Пожалуста!
Рулет
Hiç de sıkılmadık..ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.♥️♥️♥️
Elernize salig cok lezizdi
❤
Abla bunu kaşarlı salamli yapsam buzlukta saklayabilirmiyim simdiden teşekkur ederim
Пожалуйста,напишите рецепт на русском!!!
Teremyağ olur mu acaba aynısı olur mu
❤❤
♥️
Thank you. You have writen the recipe in english.
Oklavayla yapsam olrmu
❤️
Harika bir tarif bende yaptım ellerine sağlık
❤️
Valla ne diyim.. . Şimdi gecenin bi saatinde yaptım. Şahane oldu. Tek kelimeyle mükemmel. Sağolasın . Ellerine sağlık olsun senin de. Deneyecek arkadaşlar tereddüt etmesinler. Yalniz ben su süt kullanmadım. Geçen yoğurt için süt almıştım o da kesildi. Lor peynirini aldım peynir altı suyunu saklamıştım. Onlarla yaptım. Yaklaşık üç dört su bardağı kadar döktüm. Peyniri iyice kestirmek için limon sıktım sirke döktüm. Yani anlayacağınız peynir altı suyunda limon ve sirke de vardı. Şahane olmuş valla.
❤❤❤❤❤
Insallah bugün deneyecegim güzel görünüyor elinize saglik
❤
Siz kaç su bardağı un eklediniz