Tirileçe Pasta Keki için Malzemeler
4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1,5 su bardağı un
1 fiske tuz
Süt şerbeti için Malzemeler
4 su bardağı süt
1 paket krema ( 200 ml )
3 çorba kaşığı toz şeker
Karamel Sos için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eskik su
1 yemek kaşığı nişasta
Tirileçe nasıl yapılır
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın,Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın,ılık suyu ilave edip iyice çırpın kabartma tozu, unu havadan eleyerek ilave edin vanilini ekleyin, iyice karıştırın
Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde iyice çırpın, önceden yaptığınız kek karışımına ilave edip spatula ile karıştırıp altına yağlı kağıt serilmiş, kare büyük borcama dökün hafif hafif tezgaha bir kaç defa vurun içindeki hava kabarcıkları yukarı çıksın.
Kekimizi Önceden ısıtılmış 160 derece fırında önce 20 dakika pişirin sonra 180 dereceye getirip üzeri hafif kızarana kadar pişirin ( benim kekim 35 dakikada pişti,) piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan keki borcamdan çıkarın fırın kağıdından ayırın her tarafına kürdan batırın tekrar borcama yerleştirin,
Üzeri için süt,krema ve toz şekeri iyice karıştırın trileçe kekinizin üzerine kepçe yardımıyla yavaş yavaş yedirerek dökün ve buzdolabına kaldırın,
Karameli için Şekeri tencereye alın arada karıştırarak eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın içindeki topaklanmalar eriyene kadar iyice karıştırın ve tekrar ocağa alın ( dikkat edin yakmayın ) ve üzerine tereyağını ilave edip iyice karıştırın önce 1 su bardağı suyu ilave edip karıştırın şeker tamamen eriyince ayrı bir kasede nişasta ve 1 su bardağından 2 parmak eksik suyu çırpın kaynayan karamele ilave edin bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın
Karamel ılık olduğunda Trileçenin üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Kaç yumurta sarısı
Bugün yaptım çok güzel olmuş ellerinize sağlık maşallah.Teşekkürler
Denedim ve harika oldu teşekkürler
Karamelim sıvıl oldu napmm gerekiyor
Asalam alaikum wa rahmatullahi wa barakatouh techekurat
Merhabalar karamelin acı olması normalmi
Abla keke sadece normal süt döksek yani kremalı falan yapmasam sadece sütle ıslatiyim olmazmı çünkü 1 tane kremam var onuda karamel sosum içim kullanıcam abla lütfen cevap ver lütfennn
karamel için döktüğünüz su sıcakmı ? sogukmu
Hangi kremayı kullandınız ben bimden aldım köpürdü olmadı Ziyan oldu canım kek
Hayatımda ilk defa karamel yaptım ve çok güzel oldu tam kıvamında. Ellerinize sağlık sizin sayenizde
Denemek isteyenler kesinlikle muhteşem oldu tarifi aynen uygulayın birebir tutuyo tesekkurler
Ben kekini beceremiyorum ya bi taraf çok içe göçüyor
Pasta kremasi olurmu
Abla toz krema olurmu acaba
Ellernize salik steken ölcusu ne qadar
İlk trileçe deneyimimdi bunu yaptım vee mükemmel oldu elinize sağlık
Sizin tariflerinizi yaparim. Fakat bu trilice gercekten guzel olmadi. Sut miktarinin cok fazla oldugunu dusunuyorum.bir gun sonra bile sut icindeydi borcam. Ve tadi da guzel degildi. Ben kiyaslamayi Dr.Oetker in trilicesine gore yaptim. Uzgunum ama bu tarifiniz ben de hayal kirikligi yaratti.yanliz kek cok guzel kabardi hamur guzel ama, sut serbet te miktarda problem var gibi. Sevgiler
Şimdi izledim fakat sosunda krema var 1paket krema diyor..ve hala beklemekteyim süt şerbetini yaparken o kremayı kendim ayriyetten yapıp kendim yapmak istediğimi paket li katkılı ürün kullanmadigimi yazdım fakat halaa cevap gelmedi o bir paket kremayı kendim ayrıca yapmak istedim marketten almak istemedim ve o yazdığım günlerden itibaren hala bekliyorum safiye hanimcim lütfen bir haber edin.hayalkirikligi yaşamak istemiyorum..
Az önce tekrar sitenize detaylica baktım evde sut kreması yapimi yada çiğ krema yapımı diye onca muhteşem tariflerinizde bu yok bunu da eklemek çok zor olmamali sizin gibi hos ve pratik bayana.ayrica internette dolu tarif var ama güvenmiyorum size güvendiğim gibi.hatirlamissinizdir beni.o yüzden değil 4gozle 8gozle bekliyorum sizden bir haber.uzun süre haber gelmeyince endişelendim iyimisiniz inseAllah.
Denedim çok güzel oldu teşekkürler ben krema şekeri birlikte sonrada sütle çırptım aynen krem şanti görüntüsü elde ettim tavsiye ederim.
Elinize sağlık, kekin üstüne krem şanti yerine muhallebi gibi bi şey yapsak olur mu acaba
üzerine karamel sosdan önce krem şanti sürsek olur mu acaba ablam
Karamle nişasta yerine un koysam olurmu?
Videonun başlığına krema yok yazmışsınız ama şerbetinde de üstündeki beyaz desenleri vermek için de krem şanti kullanmışsınız madem kullanacaksınız ne diye başlığa yok yazdınız
Doğru söylediniz çünkü orijinal tarifte krem şanti yok balkanlarda yaşıyorum ve sevdiğim tatlıların 1.si ellerinize sağlık muhteşem oldu
Kaç defa yaptığımı bilmiyorum kesinlikle mükemmel bir sonuç 😉 ilk defa bir videoya yorum yapıyorum çünkü hak ettiğinizi dusunuyorum ellerinize sağlık