Etli Yaprak Sarma ve Kuru Patlıcan Dolması Karışık Tarifi için linki tıklamanız yeterli 🙂
https://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/etli-yaprak-sarma-ve-kuru-patlican-dolmasi/
Etli Yaprak Sarma ve Kuru Patlıcan Dolması için Malzemeler
Yarım kilo asma yaprağı ( 400 gr )
25 adet kadar dolmalık kuru Ptlıcan
İç Malzemesi icin
2 su bardağı pirinç
300-400 gr kıyma ( bir corba kasesi kadar)
3 dis sarımsak
2 adet buyuk boy sogan
2 corba kasigi domates salçası
1 corba kasigi biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
yarim demet maydanoz
1 cay kasigi pulbiber
1 cay kasigi karabiber
1 corba kasigi sumak (eksimsi tat vermesi icin)
ve biraz tuz ( yapraklarinizin tadina bakarak tuzu ilave edin yapraklar cok tuzluysa harcina cok az tuz koyun )
sosu icin
4 su bardagi su
1 çay bardağı sıvıyağ
isteğe göre üzeri için 50 gr kadar tereyağı
Etli Yaprak Sarma Nasıl Yapılır
Öncelikle Kuru dolmaları kaynar suda biraz yumuşayana kadar haşlayın.
İç Malzemesi için pirinci yıkayıp süzün üzerine küçük küçük doğranmış eti ,soğanları rendelediğiniz sarımsağı,salçayı, baharatları, sıvıyağı ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırın.
Kuru patlıcanları yarım olacak şekilde iç malzemesi ile doldurunbaş kısmını hafifçe üzerine katlayın.
Üzüm yaprakları cok tuzluysa eğer 20 dakika veya 30 dakika ilik suda bekletin ve bir kaç suda yıkayın.
yapraklariniz hala deste halindeyse bir bicak veya mutfak makasiyla hesinin sapini bir defada kesin,
size kolaylik olsun diye once sarmalari saracaginiz masa veya tezgahin ustune elinizin yetisebildigi kadar yaprak serin yapraklarin damarli olan kismi yukari parlak olan kismi masaya yapisacak sekilde olsunlar
Yaprakların üzerine istediğiniz kadar iç malzemesini yerleştirip sıkıca sarın,
Sarmaları ve kuru patlıcanları altına kemikli et yerleştirdiğiniz tencereye dizin.Üzerine sıvıyağı gezdirin
Suyu bir kenardan azar azar ilave edin,her ihtimale karşı üzerine bir tabak kapatın
Önce yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin ( benim sarmalarım kısık ateşte 45 dakika gibi bir sürede pişti )
Pişen sarmaları 20 dakika dinlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun
Not: Sarmaların hafif ekşimsi olmasını istiyorsanız kestiğiniz sapları sarmaların altına yerleştirerek pişirin.
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













ضص2فص12
elerin makinede hizli ablam nasi injejik yapiyon ya gelcekten halikasin
Ellerin dert görmesin.
etli yaprak dolması tombik olur sizinki zeytinyağlı görüntüsünde olmuş ama iç malzemesi ve kaburgalar muhteşem :elinize sağlık )))
شوك كوزل ابلة
Cokkk fazla yaggg var
What is the black thing which you put
In the pot at first please
Ellerine saglik canim cekti….peki et neoldu onu ne ysptiniz?
J.
عاشت الايادي وخصوصا طريقة لف ورق العنب
Ellerine sağlık kızım
Canim cekti
Ellerine saglık
Çocugun agliyor lutfen once cocugunla ilgilen yemek nedir ya cocuklarini ihmal eden azarlayip doven olur olmaz kurallar koyup cocuklarina zalimce davranan sevgisiz herkes gizli pisikopattir sadec bilgi verdim burayla alakası yok.
Ya abla eline emeğine sağlık nefiz görünüyor valla
Ben içine ayriyeten 2 tane domates doğradım çok güzel oldu arkadaşlar güvenip hapabilirsiniz tarif çok güzel bir de ben limon tuzunu eritip iç harcına koymuştum ekşimsi sevdiğim için
Ellerinize sağlık , ama patlıcanları doldurduktan sonra kapatmaya gerek yok aslında. İçindeki dağılmaz zaten ve servisde daha güzel olur.
Kuru nanede konabilirmi ic malzemeye
Her şey iyi hoşta o nasıl bir tezgah demek dezgah degıl tezgah şekerım ☺️
Ilk defa bugün sarma yaptim ve cok güzel oldu, yiyenler cok begendi. Tarif icin tesekkürler.
Bu zamana kadar sarma yapmaktan çok korkuyordum hep kuru gibi oluyordu. Ta ki sizin tarihinize denk gelinceye kadar ☺️ çok teşekkür ederim bizimle paylaştığınız için ❤️