Peynir yapımında daha önce sütü kaynatıp ılık yaptıktan mayaladığımda sorunsuz bir şekilde olmuştu ama son dönemlerde sütü kaynattığımda maalesef maya tutmadığını fark ettim bu yüzden videoda isterseniz kaynatıp ılıtıp mayalayın kısmını es geçin sütü riske etmeyin kaynatmaktan ziyade mutfak derecesi ( ısı ölçer ) varsa sütü en fazla 70 dereceye kadar ısıtın bu ısı sütün pastorize olması içinyeter,hızlı soğutmak içinde tencereyi soğuk suyun içine oturtun süt ılık oluncada mayalabilirsiniz. bu sayede salamurada uzun süre bekletmenize gerek kalmayacaktır.
Eğer sütü pastorize etmezseniz Çiğ süt olduğu için Brucelle olma riski vardır bu yüzden ya pastorize edip hemen kullanın veya salamura suyunda en az 1 ay veya 45 gün bekletin.
Evde Peynir yapımı için Malzemeler
10 kilo taze süt
2,5 yemek kaşığı peynir mayası
Evde Peynir nasıl yapılır
Sütü ocağa alın ılık olacak kadar ısıtın 2,5 yemek kaşığı peynir mayasını ilave edin karıştırın en az 20 dakika dinlendirin
Dinlenen peyniri kesin temiz bir tülbent veya ince bir bez yardımıyla peynirin suyunu süzün ve delikli bir kabın içine koyun üzerine baskı yapacak ağır bir şeyler koyun en az 3-4 saat bu şekilde dinlendirin, dilimleyip kaya tuzu ile tuzlayın bir gece buzdolabında bekletin biraz suyu birikecektir,
Salamura yapmak için peynirin alt suyuna kaynatıp içine kaya tuzu ekleyip eriyene kadar karıştırın peynirin üzerine dökün hava almayacak şekilde kapağını kapatın ve bu şekildebuzdolabında uzun süre peyniri muhafaza edebilirsiniz
arta kalan peynir suyunu sakın dökmeyin onunla,Lor peyniri, poğaça veya başka hamur işleri yapabilirsiniz.Hatta makarna bile haşlayabilirsiniz.
#peynir #peyniryapımı
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Elinize sağlık çok güzel gözüküyor. En sağlıklısı bu şekilde evde yapmak.
Ellerinize saqliq çox beyendim
Ben kaynatmadan soğuk döktüm yoğurdu olur mu
Ellerinize sağlık en kısa zamanda bende denemek istiyorum
saka gibi youtube bir video tiklaninca paso onu gosteriyor 12:40 dakika derece ogrenmeye geldim on keredir bui video yuh diyorum
parmak ne arkadasim ya
♥️♥️♥️
Harika ,elĺerinize sagliq.
Ellerine sağlık güzel oldu güzel anlattın başkaları anlatırken net anlatmlyor
Merhaba suti bes dakikaa kaynatip sut soguyunca yapsak olurmu
Peynir topları harika görünüyo mutlaka deniycem emeyinize sağlık.
Yaptım bekliyorum inş iyi olur
❤
♡♡♡
❤
Elinize sağlık
❤️
Selamun aleykum ablam maşallah elinize sağlık benim büyük oğlum süt ve süt ürün lerini tuket miyor onunla eğlence haline getirerek denicem videoyu o yuzden izledim maşallah güzel
Sana bişey diyimmi sen bu işin sio susun bence sen 10 kğ ile sınırlı kalma harikasın
Ablacım bende yaptım sizin mayanızın aynısından aldım ama 1 saat geçti daha yeni yeni pıhtı oluyor metal kaşık kullandım bu yuzden olabilir mi
bu hayvanları görünce süt de süt ürünleri de olmaz olsun dedim 1 metre kare yerde dilleri olsa ölsek de kurtulsak derler yazık her gördüğümde psikolojim bozuluyor
Abla bende yakın bir yerdesin sandım. Ankara nere France nere.emegine sağlık
Ablam bir soru : Bu kalıp peyniri çömleğe basabilir miyiz? Yapımı nasıl oluyor?
Cok merak ediyorum acaba bu tülbentleri nasil temizliyorsunuz ben bi turlu tülbenti arindiramiyorum
Sütü hic kaynamiyormusunuz bendebtaze süt aldim kaynatmadan mi yapacam ?
Merhaba,. O peynir suyunu kaynatip suzulen peyniri bes dk.icinde bekletip tekrar agirlik koyarak suyunu iyice sizdirin ve guvenle hemen yiye bilirsiniz..
❤️
♥️
Əllərinizə dərd görməsin nə gözəl Sizə baxdim kecmişimi xatırladım Məndə 1995çi illərdə özümün heyvanları varıydi sizinkimi pendir edirdim Amma inəyin qursağından maya hazırlayıb 40 gün qaranlıq sərin yerdə saxlayırdım sonra ev mayasıynan pendır edirdim Alt suyunu qaynadıb şor edirdim kəkik otu açı qara istiot və duz səpib bankaya sıx sıx üstündən sıxaraq yığıb agzının bağlıyıb sərin yerdə və yaxutda xaladennikdə 15 gün saxlayıb sonra accıb yeyirsən ondada ləzzətli olur Afiyyət olsun sizə səliqəli xanim
❤
Harika
❤️
❣❣
❤
Elinize sağlık çok güzel bir tarif sundunuz tskler