Evde en doğal en kolay kaymak ve tereyağı yapımı bu videoda izleyebilirsiniz.
Süt kaymağı nasıl yapılır tüm detaylarıyla sizler için anlattım,
İhtiyacımız olan sadece süt Ve videoda anlattığım püf noktalarını dikkatlice dinlemek ☺️
Ben normal yağlı inek sütü kullandım, koyun ve manda sütü olursa çok daha yağlı daha fazla kaymak çıkar,
Hazır paket sütler ile kaymak veya tereyağı maalesef olmuyor,
Yoğurt kaymağı ekmeği banıp yemek için güzel Ama süt kaymağı bal ve tatlılarda tüketmek için daha uygundur,
Özellikle krema nedir diye soranlar için krema sütün üzerinde biriken yağ tabakasıdır durdukça da kıvamı katılaşır kaymağa dönüşür,Mesela trileçe gibi tatlılarda kullandığımız kaymak videoda yapmış olduğum kaymak ama biraz daha sulu halidir, Özellikle kabuklu olan kısmı değilde daha çok akışkan olan kısmı kullanılırsa daha iyi olur,
Bu videodan sonra En pratik yöntemle süt kaymağını evinizde kendiniz hazırlayabilirsiniz☺️
Eminim bu pratik bilgiler işinize çok yarayacak ☺️
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













MaşaAllah size ellerinize sağlık
Adiyet olsun
Denedim olmadı az geldi senin süt fln mı farklı neden bana az geldi mk
Abla sütü buzdolabına koyduğunda da mı kapağı açık bırakıyorsun. Bi de kaymağı aldıktan sonra sütü Yoğurt yapmak için tekrar kaynatıp ılıtıyo musun. Yoksa sadece ılıtıp mayalandıtıyo musun?
Elinize sağlık, ancak bu elde edilen sadeyağ oluyor, tereyağ fabrikasyon yani işlem ve katkı görmüş olanıdır,raf ömrü uzundur..hanımefendinin yaptığı derin dondurucu dışında,,buzdolabında dahi saklansa en geç 8/10 gün içinde tüketmeniz gerekmektedir, çünkü doğaldır.
Teşekkür ederim çok faydalı oldu…
Mükemmel
Müthiş
Off sütün kaymağını çok severim
lutfen bi bilen cevap versin sutcuden aldigimiz sutun kaymagini alinca o kaynamis sutten peynir olurmu
Yagsiz süte yag eklyn
Bende aynen bu şekilde yaptım 1 avuç kaymak çıktı. süte su katılmıştı sanırım ve yağsızdı
Buzdolata ağzı açık dolap kokusu sinmiyomu birde tencereden kaymagı alınca sulu gibi oluyo ya tabi sütten cıktıgı icin tekrar suzuyomusunuz yoksa dolapta duruncamı koyu oluyo sizinki bayagı katı tsm kaymak olmus zaten sizi söylememe gerek yok instada herkez taniyo cok basarılisiniz
Kalan sütten peynir yapabilirmiyiz
Böyle sütmü kaldi ablam şimdi icine birak suyu işemedikleri kalmiş
Merhabalar tarifinizi denedim kaymak çok güzel oldu emeğinize sağlık
ama yoğurt tutmadı acaba yogurdu kaynattınız mı yoksa direk böyle soğuk halde kendi mayaladığınız
Timsah sütü olsa olurmu
O nasıl sütmüş hey maşallah yaa harika oldu
Böyle süt bulabilsek…
Süt ve süt ürünlerini özelliklede köy sütü kaymağı ve yoğurt ve yoğurt kaymağını çok seviyorum..
cok guzel anlatım
Vallahi kusura bakmayinda inek veya keçi sütünden kaymak yapilmaz ama yaptigin her sey dogru.
Kalan sut yogur olurmu
SIMDI BU KAYMAK TAM OLARAK NEDIR.. KAYMAKTA SÜT ŞEKERİ BULUNUR MU..
YAĞ MI..?
Can someone please translate this in English
AH YALAN DÜNYADA
Videoyu izledim ve hemen 5 litre sut aldim. Kaynattim sonra sogudu ve dolaba koydum. Sunu da belirteyim inek sutu aldim. Ve diger gun baktim ki kaymak olusmamis videonun hepsi yalanmis. Bu sut bizim aldigimiz sutten farkli arkadaslar. Bu arkadas videoda gerekli bilgileri eksik vermis.