Öyle kolay bir yemek ki Bütün malzemeleriniz hazırsa yapması 5 dakikanızı bile almaz 😍
Fırında kolay etli sebze kebabını ister misafirlerinize ister kendinize hazırlayın lezzetine bayılacaksınız,
Et pişmez diye korkmayın o kadar güzel pişiyorki anlatamam.😋
Bu tarif için ben kuzu eti kullandım koyun eti veya dana eti geç kaynadığından Öncesinde haşlamanızı tavsiye ederim ama kuzu eti için önceden haşlamaya hiç gerek yok. Çünkü kuzu eti hassas olduğundan Lokum gibi bir et oluyor çok ta güzel pişiyor 😍
Etli Sebze Kebabı tarifi için malzemeler
500 gr kırmızı et (ben kuzu eti kullandım)
2 adet patlıcan
2 adet kabak
3 adet orta boy patates
2 adet biber
2 adet kuru soğan
3 Diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ ve biraz zeytin yağı
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Ve tuz
Etli ve Sebzeli Güveç veya Etli Sebze kebabı Nasıl Yapılır
Eti ve sebzeleri küp küp doğrayıp tepsiye alın,
Sosu için sıvıyağı,salçayı ,pulbiber, karabiber, kekik ve tuzu ilave edip karıştırın üzerine suyunu ilave edip iyice karıştırın. tepsinin üzerine önce fırın kağıdı daha sonra aleminyum folyo ile kaplayarak 200 derece fırında önce 50 dakika veya 1 saat pişirin üstündeki fırın kağıdı ve aleminyum folyoyu çıkarıp 30 dakika daha pişirin, (benim yaptığım kebap 1,20 dakikada pişti )
Not: isterseniz normal fırın tepsisi yerine güveçte de aynı şekilde pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Eline sağlık
Aliminum ile pisirmeyin hic birseyi demir eksikligine neden oluyor ve kansere davet resmen
Yemege degenmem gerekirse ellerinize saglik cok lezetli gözüküyor
Dana etiyle yapsak ön pişirme gerekir mi
Merhaba Safiye hanim sürekli takip ediyorum çok güzel tarifleriniz var özellikle baklava favorüm herkese yapıyorum bu tarife et yerine tavuk kullansak nasıl olur sizce lütfen cevap verin
Ellerinize saglik Muthis gorunuyor. Kesinlikle deneyecegim.
Teşekkürler yorumlara cevap yazmiyorsunuz neden bilmiyorum ama bu size eksi puan olarak geri döner bence. Youtube algoritmasi için yorumlar da çok önemlidir.Teşekkürler.
❤❤
Elinize sağlık çok güzel görünüyor bende aynısını yapıyorum gerçekten çok güzel oluyor
❤❤ ❤
Suyu yazmayı untmuşsunuz
Patateslerde pişiyor değil mi? Çiğ kalmıyor yasa az pişmiş olmuyor
Ben de bu akşam iftarı yapayım teşekkürler fikir için
Video güzel de abla nie herseyi oldu bittiye getrdin:))) biraz daha detaylı anlataydın ya zamana yayıp aşama aşama bibaktım videonun başındayım bi baktım video bitmiş:))
Domates kullanmadınız. unuttunuz bence
merhaba arkadaşlar yeni kanalıma destek olursanız sevinirim
SELAM olsun guzel insan.Allah razi olsun buguzellikleri bize anlatiyorsunuz.Sukurlerolsun bugun pizza tarifininmalzemeleriniyazdim insallah yarin hazirliycam.
Unutmadan Fransadan
Bu yemek benim favorim zaten basit olduğu kadar çokta lezzetli deneyin derim
Bende yapiyorum anca toyuq etiyle
Bu bildigimiz standart güveç yemegi ama güveçlik yerine tepside yapilmis hali baska bir özelligi yok bana göre
malzemeleri ayrı ayrı kızartıp yaparsanız daha güzel olur elinize sağlık
Mukemmel ellerinize saglik
❤
Zate tuzlu suda beklettinmi güzel pişmiyo bence
Elbette tuzu damak tadimiza göre koyarız ama bilmeyenler ve elinin ayarı olmayanlar için kendi koydugunuz tuzun miktarinida söylemeniz çok iyi olur
Denedim çok lezzetli ve kolay ama ben dana etiylen yaptım eti biraz haşladım yumuşak oldu teşekkürler tarif için
Suppersiz
Sebzeler çok pişmiyomu acaba çok enfes görünüyo ama sebzelerin ezilmesini istemem
@Hayalimdeki yemekler içine bezelye katsak nasıl olur ?
Keşke böyle bir eşim olsa.