Kahvaltıya yapabileceğiniz en az malzeme ile yumuşacık Pamuk gibi hatta balon gibi kabaran lavaş ekmekler yapabilirsiniz, Kimi yerlerde mayalı olarakta geçiyor,
Kahvaltıya sıcak sıcak lavaş ekmek yanındada tereyağı ve peynir Evde çayı unutmayayım hiç birşeye değişmem.
Tavada ekmek yaptıktan sonra Mutlaka üzerini kapatın soğuduktan sonra isterseniz derin dondurucu uzun süre saklayabilirsiniz.
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
Tavada lavaş ekmek yapımı çok kolay ve pratik bir tarif
denemeye deger 🙂
14 tane lavaş ekmeği  için Malzemeler
1 kilo un
1 çorba kaşığı  tuz
1 paket hamur mayasi yeya instant maya
3,5 su bardagi su (suyu yavas yavas ilave edin  )
Tavada Ekmek Lavaş Nasıl  Yapılır
Unu bir kaba koyun ortasini  cukur yapin tuzunu ilave edin hamur mayasini suyla eritip ilave edin.suyunu yavas yavas ilave edin  hamurunuz kulak memesi yumusakligina gelene kadar  yogurun.
Hamurunuzu  2 saat  dinlendirin.
hamurunuz kabarinca yumurta buyuklugunde bezeler yapin.
bezeleri 5 dakika kadar dinlendirin (  rahat acilsinlar diye)  tavaya sigacak buyuklukte az unla acip 3 veya 4 dakika  daha dinlendirin hatta size kolaylik olsun diye 6 tane yufka acip ustune ince temiz bir bez ortun pisirme sirasinda kolaylik olur  en buyuk tavanizi (ben buyuk krep  tavasını kullandim ) ocaga alin yuksek ateste  tavaniz isininca  yufkayi yerlestirin yufkayi  icinizden sayarak 4-7  saniye arayla cevirin  pisene kadar bu isleme  devam edin isin en onemli kismi sık sık  cevirmekte ekmeginizi kurutmadan pisirin
hamurunuz iyi kabarmissa resimde  goruldugu gibi kabarir.tabi soguyunca havasi  inecektir, tavaniz cok buyukse bezeleri biraz daha buyuk yapabilirsiniz.
Ekmekleriniz  pisince ister kahvaltida ister yemeklerde afiyetle  yiyebilirsiniz
not; ekmeginiz pistikten sonra   kuruduysa elinizle biraz su cirparak yumusatabilirsiniz
AFIYET OLSUN
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg

					











									
İstanbuldan yazıyorum kanalınıza aboneyim tarifleriniz birbirinden güzel bu tarifinizde cok güzel kanalımda paylaşacagım
❤❤❤
Maşaallah safiye hanım çok güzel kabardılar pofidik pofidik başarılar diliyorum güzel kardeşim 🙂 Süpersin:)
По русскому напишите я не могу читать
من فضلك تنزلى المكونات بالعربى او اى حد يشوف الفيديو ويكون بيعرف تركى ينزل المكونات عربى او حتى انجليزى
Elinize saglik super olmus
My cooking channel
https://www.youtube.com/channel/UC8KR4yB1bvYT_8gVRYJWMgw
Maşallah. Kepekli un kullansam yarı yarı mı beyaz unla karıştıralım? Teşekkürler
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Krep tavasinda mi pişiriyor sunuz
Ellerinize sağlık safiye hanım yine çok güzel yaptınız, biz bunu köyde tandırda yaparız ve bütün yemeklerimizin yanında bu ekmeği yeriz hatta çarşıdan çok fazla ekmek almayız
❤️
Ciao….SORELLA, per fabore in ITALIANO…..tanti saluti da ITALIA
Which language?
Tutto buono, ma si potrebbero avere i sottotitoli in inglese, almeno per le dosi? Grazie….❤️
lavas ekmegini buzluga atabilir miyiz ? buzluga atmadan once sulamak yada yaglamak lazim midir ? #safiyearas @hayalimdekiyemekler
ماشاءالله
Buzluga koyulurmu ?
Elinize sağlık çok güzel oldu afiyetle
Ellerinize emeğinize sağlık tarifinizi uyguladım şahane oldu tarif icin teşekkürler ♥️
Verdiniz tarifle yapıyorum sizin gibi olmuyor farklı birseymi koyuyorsunuz
Bak işte yumuşak yufka yeyelim diyenler böyle yapılır benim dediğim gibi maya ile yumuşak bir yufka yemek isteyenler bu tarif garantilidir ellerine sağlık safiyem
❤️