Kek kalınıdan kısır tarifi
https://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/kek-kalibinda-kisir-tarifi/
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Kısırı bu defa karıştırarak değil iyice yoğurarak yaptım ve misafirlerim tadına bayıldı bu şekilde servis yapınca daha da bir güzel oluyor 🙂 isterseniz küçük kalıblarlada servis yapabilirsiniz 🙂
Kısır için Malzemeler
3 su bardağı ince bulgur
1,5 su bardağı kaynar su
2 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi biber salcasi
yarim su bardagi sıvıyağ
1 adet büyük kuru soğan
pulbiber
karabiber
ve tuz
Kısırın Salatası icin malzemeler
1 demet maydanoz
1 demet taze sogan
7 veya 8 dal kıvırcık
varsa taze nane ve reyhanda guzel olur
küçük bir kase tursuluk konişon (olmasada olur)
1 corba kasığı sumak
yarım limonun suyu (ben içine kullanmadım çünkü limon kısırın rengini açar bu yüzden isterseniz servis yaparken yanına dilim olarak kullanın )
1 cay bardağı zeytinyağı
ve yeteri kadar tuz
Kısır Nasıl yapılır
İnce bulgurun sıcağa dayanıklı bir kaba alin ustun kaynar suyu dokun bulgurun üstüne bir kapak kapatın bulgur suyunu cekene kadar dinlendirin
Sıvıyağı tavaya kuru soğanı küp küp kesip soteleyin salçayı ekleyip biraz kavurun baharatları ve tuzuda ekleyip dinlenmiş ince bulgurun üstüne döküp iyice yoğurun.
Salata için olan malzemeleri yıkayıp ayiklayin,ince ince kesin sumağı ve zeytinyağını biraz tuzla ilave edip Kısırı iyice karıştırın,kek kalıbına bastırarak,servis tabağına ters çevirip servis yapın,
Afiyet Olsun













Tek kelime ile muhteşeeeeeeeemm
Ellerine sağlık Safiye hanım mutfak şefim yok robotta yapabilirmiyim
Normal herkesin yaptigi kısır yanliz ben gorsellige bayildim itiraf etmeliyimki
Bu kanalı ilk bu kısırla keşfetmiştim. Gerçekten çok güzel oldu. Hep bu tarifle yapıyorum.
Abla biber salçamız yok napabilirim
Harika
Müzik koymasanızyaaa
Bu kadar salça konur mu Allah aşkına?!
Safiye abla kaç dakika dinlendiricez yani kaynar suyu döktükten sonra benim hep yapış yapış oluyor ben bulgurun tane tane olmasını istiyorum ama beceremiyorum 10 15 dakika dinlendiriyorum
yıl 2020 1 yıldır niye videonuz yok
yinede ellerinize sağlık çok güzel olmuş
birde altuyazıları koyarmısınız
Ablam varya nerden akil ettin kalıbı vallahi süper durmuş
Ellerinize sağlık sizin herşeyinizi beğeniyorum ve yapiyorum
malzemen çok aynısını sakın denemeyin israf olur
Yani elimzle yogururuz makine nerden olsun
Güzel olmuş