Tam ölçülü Pamuk gibi Dızmana Böreği 😍
Garantili yumuşacık pamuk gibi ve lezzeti tam yerinde Dızmanı tarifi bir diğer adıyla göçmen böreği 😍
Çok kolay Börek tarifi gibi olsa da aslında poğçaya çok benziyor sırrı sosunda gizli çünkü en önemli kısmı orası ☺️
Kahvaltılık hatta isterseniz akşam yemeğini bile rahatlıkla yapabileceğiniz bir tarif isterseniz ☺️👍
Göçmen böreğini yaparken kullandığınız tepsi en büyük boy  fırın tepsisi olsun fırının en alt rafında pişirin.
Ve piştikten sonra Hiç bekletmeden tepsiden tele aktarın ki tabanı terlemesin.
Lezzeti herkesi kendine hayran bıraktıran göçmen böreği 😋 hem kolay hemde sunumu çok güzel bir tariftir ☺️👍
Dızmana tarifi için malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
Alabildiği kadar un ( 5,5 su bardağı kadar onu kullandım ama herkeste bu miktar değişebilir ) 
Arası için
Beyaz peynir
Üzerinin Sosu için
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ 
Dızmana (göçmen böreği) nasıl yapılır
Hamur için yoğurt,ılık su, sıvıyağ, tozşeker, maya, tuz karıştırılır alabildiği kadar un ilave edilip yumuşak bir hamur yapılıp, Kabarmaya bırakın
Kabaran hamuru dört eşit bezeye bölün
Dikdörtgen formu olacak şekilde çok aşırı inceltmeden açın.
Üzerine peynir serpiştirip rulo yapın küçük parçalara kesin Diğer üç bezeyi de aynı diğer üç besteyi de aynı şekilde yapın. kestiğiniz ruloları k
büyük boy fırın tepsisine alın yağlanmış veya yağlı kağıt Serilmiş büyük boy fırın tepsisi ne yerleştirin.
İsteye bağlı olarak üzerine parmağımızla bastırıp şekil verin en az 25 dakika dinlensin. Üzerinin Sosu için yoğurt yumurta ve sıvı yağ iyice çırpın sızamadan böreğinin her tarafına gelecek şekilde gezdirin önceden ısıtılmış 180° alt üst ayarda fırının en alt rafında güzelce kızarana kadar pişirin.
Piştikten sonra tepsiden çıkarttın ve servis yapın.
Afiyet olsun.
#dızmana #göçmenböreği   #hayalimdekiyemekler
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg

					











									
Çoook önce Abone olmuştum, sizi takip ediyorum
Boyle sıkıca olmasi gerekiyormu?
Yaptim tarifinizi güzel oldu ellerinize saglik tesekkürler
Alguém traduz para o inglês ou português ou espanhol? Por favor! Obrigada. Pode ser apenas os ingredientes.
Antalyalk insanlar selam
عطر
حالت
عطر
حالت
Anlatmaniz coooook guzeeel ses tonuz hic sikilmadan ilerletmeden izliyorum
شكرا على الترجمة الى العربي
Poderiam traduzir em português , com certeza é uma delícia . Gratidão
Цппм
Can u plz put English subtitle
Some one can translate in English plz
Well come my channel new friend
Ayynisi olsun insaallahh. Ellerinize saglikk Hamurum kabariyoor
Ben kirklareliliyim köyde yengem yapardi dizmana cok guzel olurdu. Bahcede ekmek fırınında yapardi. Ilk ekmekleri atardi firina en son fırının kapaginin önüne dizmanayi atardi ve bunu ekmek hamurundan yapardi ve cok guzel olurdu. Cocuklugum geldi aklima sizinde elinize saglik. Bence her sekilde olur sizinkide cok guzel görünüyor elinize saglik.
Ellerinize sağlık çok güzel oldu en yakın zamanda deniyce m üzerin susam döksek olurmu acaba
Ben yaptım tarifi gayet güzel, hamur tam mayalaniyor ve yumuşacık oluyor piştikten sonra Ama bayağı zaman aliyor,Pisirmesini 55 dakika yaptim , sosu biraz daha azaltılabilir altinda bayagi sos kaliyor. . Ellerinize sağlık
Yapan var mı şu an yapıyorum bakalım nasıl olacak #hayalimdekiyemekler
Safiye ablanın tariflerini çok beğeniyorum bı çoğunu yaptım ama bu çok kötü oluyor sakın yapmayın hiç kimse yemedi ekşi çok kötü bı tadı oluyor yazık o kadar emeğe
Selamlar Maşallah çok Hamarat sınız yaptığınız çok güzel oluyor ellerinize sağlık
♥♥♥♥♥