Peynirli Açma Tarifi,Peynirli Açma Tarifi Nasıl Yapılır,Peynirli Açma Yapımı
@_mutfaga.dair_
Evde dışarıdan aldıklarınızdan çok daha lezzetli açmalar yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. İçersine koyulan peynirle de lezzetine lezzet katıyoruz. Yumuşacık kıvamıyla her öğün keyifle tüketeceğiniz bu tarifi mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta beyazı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (7-8 bardak kadar)
Arasına sürmek için
100 gr tereyağ
150 gr peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı
Bir yemek kaşığı süt
Derin bir kap içersine hamur için tüm malzemeleri ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralım. Hamuru yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru eşit bezelere ayıralım. Her bir bezenin
üzerine bir parça tereyağı sürün ve elinizle açtırın. İçerisine bir tatlı kaşığı peynir koyup kapatalım. Rulo şeklinde saralım. ruloyu birleştirip şekildeki birbirine dolayarak açma şekli verelim. Tepsiye dizip üzerini örtelim, 25 dk da tepsi de mayalandıralım. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Nefis açmalarınız hazır. Afiyet olsun.
Leave a Reply