https://www.hayalimdekiyemekler.com/cay-saati-tarifleri/gercek-cig-borek-tarifi-ci-borek/
Çiğ börek hamuru için malzemeler
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 su bardağından biraz fazla su
İç malzemesi için
300-350 gr kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
Yarım çay bardağı su
Biraz karabiber
Biraz tuz
Çiğ börek nasıl yapılır
Hafif sert bir hamur olana kadar iyice yoğurun
20 bezeye bölün,Üzerine temiz bir bez örtün,
İç malzesi için kıyma,karabiber,kkuru soğan,tuz ve su iyice karıştırılır
Bezeleri hafif unlayarak servis tabağı kadar açın iç malzemesini yarısına ince olacak şekilde sürün D harfi gibi kapattın uçlarını kesin veya çatalla sıkıştırın kızgın sıvıyağda Önlü arkalı kızartın ve servis yapın
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂













Benimki kabarmadı
Ben yaptım gerçekten de çiğ börek oldu içi çiğ hamuru çok güzel oldu o içindeki kıyma ağza gelince gerçekten çiğ tadı veriyor en güzeli kaşarlı patates yada peynirli maydanoz süper oluyor ♥️♥️
Ya elinize saglik mukemmel olmus, ne koydunuz da kabardi oyle acaba? Gordugum kadariyla bisey de eklemediniz kabarmasi icin. Dogru mu?
hamura sirke de koyunuz
Çok beyendim ellerinize sağlık
Kastamonuda da etli ekmek diyorlar ikiside aynımıdır acaba
Size cok tesekkür ederim ⚘ videonuzu 3 kez izleyip beynime kazıdım ve adım adım aynılarını yaptım.Muhtesem oldu ,iyi ki sizin videonuzla karsilaştım.Tekrar tesekkur ederim
Ellerinize sağlık bende yaptım çok güzel oldu ❤❤
Bende bugün denedim tarifinizi,çok beğendik teşekkürler tarifiniz için ❤️
Kabarmatozu yokmu
İlk defa bir tarif bu kadar guzel oldu ellerinize saglik
Harca maydanoz ilave edince annanemim Etli Ekmeği olur (1967 den beri yemedim )
Çok akıllıca olmuş lahmacun yapımı. Aynı hamurdan olması ve bunu bizle paylaşmanıza sevindim. Teşekkür
Mayalı hamurdan olmaz mı acaba ?
Sirke koysanız nasıl olur
Safiye hanım ellerinize sağlık
Hayatimda ilk defa cig borek yaptim super oldu.Coook tsk ederim
Şimdi yaptım evdekiler bayıldı çok teşekkürler ellrinize saglık
Elinize kolunuza sağlık çok güzel görünüyor
Gerçek çiğ börek ellerinize sağlık
Gerçek Çiğ Börek demişsiniz ama bir Eskişehirli olarak gerçeği "Çiğ Börek değil" Çİ BÖREK!!!
Benim bildiğim kadar içi daha sulu olmali
Tencere kapağı ile tek seferde pratik ve düzgün oluyor
Hayatımda ilkkez yorum yapıyorum gerçekten mükemmel ötesi bı tarif çok teşekkür ederim şuan sahurda yiyoruz birebir orjinali
Denedim ve çok güzel oldu herkese tavsiye ederim..
Of nasıl canım çekti
Yaptım harika oldu sadece hamuru açmasını beceremedim ilk defa açtım ama ellerinize sağlık cidden harika bi tarif. Abla birde ince hamur açmanın püf noktası ne
300 gramlık harciniz ayırdığınız 20 bezeye yetiyor mu yani kıyma az gelmiyo mu bu kadar hamura
Hoc bir zaman un karistirilirken kasik ti spatulaydi bunlar kullanilmaz o el o hamura girecek en bastan birde hamuru kizartirken yagi hamururun uzerine ata ata kizartir
Cok hamur ziyan ettin bence
Tarif için çok teşekkürler, lahmacunu kaç dakika fırınlıyorsunuz acaba? Sevgiler..