Saray Sarması Tarifi Çatlamayan,Kırılmayan Saray Lokması Tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim, Acayip lezzetli ve Çok kolay bir sütlü Tatlıdır,ama adına bir türlü karar veremedim. İsimlerini sizler için şöyle sıralıyım. 🙂
Saray Lokması,Saray Sarması,Sultan Lokumu,Muzlu Lokum,Paşa Lomu gibi daha çok adı var ama hangisi olsun derseniz yoruma yazabilirsiniz 🙂
Saray Lokması için malzemeler
Saray sarması, saray sarması nefis yemek tarifleri, saray sarmasının yapılışı, Saray lokumu,Saray lokumu , saray lokumu tarifi, saray lokumu nasıl yapılır, saray lokumu yapımı, saray sarması nasıl yapılır, Paşa sarması, paşa lokumu, sütlü tatlılar, muhallebi tatlılar, Çay saati için kolay tarifler, sütlü, kolay, pratik, tatlı, tarif, Mutlu saray lokumu, saray lokumu muzlu, muzlu lokum tarifi,Saray lokumu kolay, saray lokumu nefis, bisküvili saray lokumu, saray,Muzlu lokum ,bisküvili muzlu lokum ,bisküvili lokum tarifi,muzlu bisküvili saray sarması
Saray Lokması için malzemeler
Tabanı için
200 gr çifte kavrulmuş petibör
1 litre süt ( 5 su bardağı)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr tereyağ
üzeri için
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Saray Sarması,sultan lokması nasıl yapılır
Bisküvilerin mutfak robotundan Çekin
Büyük boy fırın tepsisini Önce tereyağı ile yağlayın daha sonra bisküvileri serpin.
Süt,şeker,kakao ve unu ortaboy bir tencereye alın karıştıra karıştıra pişirin, kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilya ilave edin biraz daha kısık ateşte pişirip Ocaktan alın.
Hazırlamış olduğunuz kremayı tepsiye dökün, soğuması için buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Kremşanti ve soğuk sütü katılaşana kadar çırpın,tamamen soğuyan tepsideki muhallebinin üzerine sürün,
14 parça olacak şekilde kesin isteğe göre muz dilimleri yerleştirin.
rulo yapın buzdolabında bir kaç saat dinlendirin ve servis yapın,isterseniz 1 gece öncesinden de hazırlayabilirsiniz 🙂
Afiyet olsun
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Hayalim deki kanal
Ellerinize saglik krem santiyi koyduktan hemen sonrami sarmaya basliyoruz yoksa krem santiyi ekledikten sonra bir iki saat dolapta beklettikten sonrami keselim
Elinize sağlık tarifinize bayıldım ❤❤
Azerbaycan ❤ Bardak ölçünüz ne kadar?
❤istanbul
merhaba. ben bu tarifi o anda evde bulunan, torku tam yulaflı (morpaket) ile denemiştim. yiyen herkes bayıldı. tarifi beğenilenlere eklemiştim. ama aramalarda çıkmayınca sildiniz sandım. google da tekrar arattım neyseki duruyormuş artık videoyu indireyim de boyle bir tarif kaçmasın:) çok teşekkürler. diğerlerini denemedim. ama açık arayla bisküvinin öne geçeceğini düşünüyorum.
❤️
ELİNİZE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLDU
Çorum dan sevgiler selamlar canim benim abone oldum artık sendeyim ellerinize emeğinize sağlık
Konyadan Beyza ellerinize saglık bende yaptım çok güzel oldu ❤️
Ellerinize sağlık bende yaptım herkes çok beğendi.
Asla yaptığınız gibi olmadı ki tarifi de eksik verdiniz 1,5 su bardağı un olucak yoksa yapılmıyor beğenmedim
❤️❤️❤️ Türkiye den selamlar(İstanbul Esenyurt )
Ya sana abone olmamak mümkünmü fevkhaladenin fevkindesin masallah subhanallah
Burda iki kaşık un dah eklemissiniz önceki tarifte yoktu..bu yuzden bir sıvı oldu…bu tariglfi gördüğümüz iyi oldu
Un çok geldi ve çok katı oldu güzel değil
Sarmayı bir türlü beceremiyorum
❤️
Tarifi denedim, hem tadı lezzetli olmadı hemde bisküvi çok ıslanıyor bence tabanına bisküviye gerek yok. Ve sardım çatladı direk hepsi
Istanbul çengelköy ❤
Muhallebi yerine pasta kreması gibi bir şey kullansak olur mu?
Ben sade muhallebiye kakaolu krem santi ve muz yapıyorum inanilmaz hafif ve enfes oluyor kakaolu muhallebi biraz ağır oluyor o sekilde deneyin bağımlısı oluyorsunuz
Merhaba 2 su bardagi sutle yapsam onunda un ve seker ne kadar eklemeliyim lutfen
❤❤❤❤❤❤
Samsundan sevgilerrr.emeginize yüreğinize sağlık harikasınız. Her nerede yasiyorsan ve her nerede yasatiliyorsan ❤❤
Elinize sağlık ama ben 1 buçuk bardak un koydum yine de cıvık oldu
Teşekkür ederim
ablacım videonu izliyorum sana nasıl olduğu hakkında dönüt vericem, şimdiden tarifi bizlerle paylaştığın için sağol
ben bebe bisküvisi kullansam olur mu
Saray lokumunu ömūrū nekadar
Krem santi ne demek ? lutven bir söylein
♡
❤