Hazır yufka ile Su böreği hiç yapmayan bile bu tarifle Kolaylıkla en lezzetli el açması su böreğini kendi evinde yapacak ☺️
Hazır yufka ile börek kolay olsada el açması Su böreğinin yeri çok başkadır 😍
Ben Peynirli su böreği yaptım siz isterseniz farklı iç malzemeleri kullanabilirsiniz
Su Böreğini yaptıktan sonra hiç pişirmeden derindondurucuda saklayabilirsiniz
Tabi isteğe bağlı olarak böreği pişirdikten sonrada derindondurucuda saklanabilir.
Bu tariften 2 tepsi su böreği çıkıyor her birini 10 veya 12 beze olarak yapabilirsiniz.
videoda ilk tepsiyi 16 beze büyük yavayıda 8 bezeden yaptık su böreğinizin kalınlığı size bağlı ama 2 tepsi yaparsanız bence daha güzel ve bereketli olur 🙂
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
Hamuru haşlama Suyunu dört yemek kaşığı tuz attık on kiloluk tencere kullandık
Su böreği için malzemeler
7 adet yumurta
1 su bardağından iki parmak eksik su
Bir yemek kaşığı tepeleme tuz
Alabildiği kadar un ( 1 kg un aldı )
250 gr tereyağ
Bir çay bardağı sıvı yağ
Açmak için 1,5 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
için ▪ Büyük bir kase beyaz peynir ▪ isteğe göre 1 demet maydanoz ( küçük küçük doğranmış olsun )
Su Böreği Nasıl Yapılır ▪ Yumurtalar,tuzu bir kaba alın unu azar azar ilave edin kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur olana kadar çok iyi bir şekilde yoğurun. ▪hamuru 24 bezeye bölün (Bu tariften iki tepsi çıkıyor Her biri 12 beze olacak) Önce ilk tepsiyi hazırlayın diğer hamuru hiç beze yapmayın poşete koyun bir kenarda kalsın ▪ Bezeleri unlayarak tepsi büyüklüğünde açın ▪ Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın ▪ Açtığınız ilk yufkayı büyük boy fırın tepsisine yerleştirin üzerine biraz tereyağı ve sıvıyağ karışımını gezdirin. ▪ Açtığınız yufkayı ister ikiye kesin ister bütün halinde ( en büyük tencerede ) kaynayan tuz eklenmiş sıcak suya atın 2 veya 3 dakika kadar kaynatın. ▪ Büyük bir kepçe yardımıyla yufkayı kaynar sudan çıkarın soğuk suya koyun, elinizle yufkayı soğutup suyunu süzün bir peçete yardımıyla fazla suyunu alabilirsiniz ▪ Haşlanmış yufkayı tepsiye koyun üzerine biraz yağ gezdirin, Bir haşlanmış bir haşlanmış yufkayı tepsiye alın aralarına mutlaka yağ gezdirin 6 kat oluncu arasına peynir serpiştirin kalan sekiz yufkayı birini haşlayın diğerini haşlamadan arasını yağlayarak böreğinizi bitirin ,
En üstünede tereyağlı karışımdan bir sürün ▪ 190° fırında altı üstü kızarana kadar pişirin ve servis yapın yufkanın pişmesi zorlaşır ve yırtılma olur. ❤️
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg













Aynen ellerine saglik super oldu
❤❤
❤
Tariflerinizi çok begeniyorum yarinda su boregi yapacam eljnize saglik çok güzell gõrunuyor
❤
Margarin ile yapsak olurmu
Hazır yufka olurmu
Fırında daha güzel ama tavada da pratik ilk defa gördüm güzel olmuş ellerinize sağlık
Tava için tam bir ölçü verebilirseniz sevinirim teşekürler
Benimde cesaretim yok ya nasil olcak bilmiyorum
Tereyağı yerine margarin olur mu
ellerinize saglik
Harika görünüyor ellerinize sağlık
harika oldu ellerinize saylik yiyenlere afiyet olsun
❤️❤️
cok guzel oldu ellerinize saglik