Kullandığım su bardağı ölçüsü 200ml
Şambali tatlısı için malzemeler
500 gr irmik (3,5 su bardağı kadar)
500 gr yoğurt(2,5 su bardağı kadar yoğurt)
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Paket şekerli vanilin
Üzerini süslemek için tuzsuz fıstık veya soyulmuş badem
Şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon
Şam tatlısı nasıl yapılır
Cham tatlısı için irmik, yoğurt, tozşeker, kabartma tuzu, şekerli vanilin bir kaba alınarak iyice karıştırılır, tereyağı ile yağlanmış büyük boy borcama dökülerek spatula ile düzeltilir, vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat dinlendirin Üzerine çizikler atarak dilimleri ayırın ama kesinlikle tabanına kadar kesmeyin. Üzerini tuzsuz fıstık ile süsleyin.
Önceden ısıtılmış 170-180° fırında güzelce kızarana kadar pişirin. ( benim fırınım 1 saat 13 dakikada pişirdi )
Şambali tatlısı pişerken şerbetini hazırlayın Şerbeti için şekeri suyu ve limonu ortaboy bir tencereye alın kaynatın şerbet kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 15 dakika daha kadar kaynatın sıcak kaynar şerbeti ilk sıcaklığı çıkan Şam tatlısının üzerine dökün.
2-3 saat şerbetini çekmesi için dinlendirin bir gece öncesinden de hazırlayabilirsiniz Şam tatlısı şerbetini çektikten sonra servis yapın afiyet olsun
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Yeni Tarifler için Telefonunuza indirmek isterseniz,verdiğim linklerden hemen indirebilirsiniz ve uygulamamıza puan vermeyi, yorum yapmayı unutmayın 🙂
İos Uygulama ( Appstore ) : https://itunes.apple.com/fr/app/hayalimdeki-yemekler/id1117374761?l=en&mt=8
Android Uygulama için ( Gogle Play ) : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hayalimdekiyemekler&hl=tr
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂













❤❤❤❤❤❤
❤
❤❤❤
Ya benm şam tatlım 45 dk da pişti fırın çok hızlı pişirdi eski usul davlumbaz fırındı. Şerbetide geç koydum ne yapmam lazm şerbet hazr değil daha
Kanalıma abone olursanız sevinirim.
Aynen siz ne dediyseniz aynen uyguladım ama ne kabardı nede şerbetini emdi bildiğin taş oldu ya sen bilmiyom ya biz
Çok güzel görünüyor, şimdi ben de deneyeceğim. Video için teşekkürler 🙂
Benim babannem hamuru serbetle karıştırarak yapıyor
❤️❤️
Ellerinize saglik Safiye hanim her tarifiniz gibi buda cok guzel tarifler icin tesekkurler ❤❤❤
müütişş
Ellerine sağlık canım çok güzel oldu
Çok kötü çok çok kötü sinir oldum
Kadındaki zekaya bak tarifi anlatırken ortasında diyorki buraya kadar geldiyseniz aşağıya kalp koyun millette o kadar kalbi görünce iyi tarif sanıyor halbuki pişince pişmanlık
Gerçekten çok başarılı bir tatlı oldu. Ertesi günkü lezzeti harikaydı. Kesinlikle dinlendirin. Ben biraz yumuşak sevdiğim için 45 – 50 dk pişirdim. Ellerinize sağlık çok teşekkürler tarif için.
Bende bugün yaptım çok güzel oldu teşekkürler
Can you write down the ingredients please
20 yıldır aşçıyım ilk defa şerbete limon sıkıldığını gördüm sıkılmaz direkt içine atılır
Safiye hanım ellerinize sağlık çok teşekkürler tarifler için
❤️
Bende yaptım bugün harika oldu safiye abla tarif için teşekkürler ❤❤❤
Bende 14 yaşındayım falan tatlı ve yemek yapmayı çok seviyorumm babam kızar ama ben yaparım orucluyum canım o kadar çektimi akşama yapmaya gidiyordum bennnn ellerine sağlık bu arada miss gibi olmuş ^^
❤️❤️❤️
Keşke tatlıyı yapmadan önce yorumlara baksaydım. İşallah yazdığınız gibi taş gibi olmaz
♥
❤
Şuan yaptım ve bitti mükemmel oldu teşekkürler❤
Ben denedim güzel oldu tek sorun kabarmadı
Teşekkür ediyoruz yalnız hazır aldığımız tatlıda bi yağ tadı geliyor siz sadece tepsiyi yağladınız başka yağ koymadınız ?!
Unsuz yağsız yumurtasız sırf meraktan geldim
❤
Tepsi olurmu abla
Öncelikle ellerinize sağlık♥️. Bi çok olumsuz yoruma rağmen ben tarife güvenip denedim. Malzemeleri koyarken zaten tatlının revani gibi yumuşak olmayacağını anlıyorsunuz o yüzden ben yoğurt miktarını yarım bardak fazla koydum. Kabarmadığından şikayet edenler olmuş bu miktar için eskiden kabartma tozları bi paket yetiyordu ama artık yetersiz kalıyor o yüzden bir buçuk paket kabartma tozu kullandım. Gayet yumuşak ve güzel oldu. Sevdiğiniz bir tatlı ise ufak dokunuşlarla kendi damak zevkinize göre şekil verebilirsiniz ☺️
Kesinlikle tarifte skinti var aynisini tum adimlari yaptim thta gibi oldu yani o kadar malzeme kullaniyoruz ayiptir gunahtir gercekten yazik ayip
Denedim çok güzel oldu, teşekkür ederim
Elkerimize sağlik canim yapiyorum şimdi şerbetini toplam yarim saatmi kaynattin