Bayram tatlısı veya iftara tam Ölçülü ağızda dağılan Şerbetini tam çeken yıllardır yaptığım en garantili şekerpare tarifimi yapmanızı tavsiye ederim ☺️👍
Kolay şerbetli tatlı tarifleri arıyorsanız Yapımı basit Çok lezzetli Ve herkesin beğenisini kazanan bir tatlıdır,
Kolay Şekerpare tarifi ve Şekerpare Nasıl yapılır videoda hepsini detaylıca anlattım 🙂
Şekerpare için  Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardagi pudra sekeri
1 cay bardağı siviyag
yarim paket tereyağı veya  margarin(125 gr)
2 adet yumurta birinin sarisi ayrılacak (sonradan şekerparenin uzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı hindistan cevizi(istege gore kullanmayabilirsiniz)
alabildiği kadar un
üstüne batırmak için badem istege gore findik veya cevizde olabilir
şerbet için
3 su bardağı toz seker
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Tereyağını (margarin ) oda sıcaklığında yumuşak olsun veya biraz eritip,siviyag ,yumurta(unutmayın bir tanenin sarisi ayrılacak  ) ,irmik,pudra sekeri, hindistan cevizi ve kabartma tozunu karıştırıp unu yavaş  yavaş ilave edin ele yapışmayacak bir hamur  yapin,şekerparenin  hamurunun kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olması gerekiyor (hamurunuz cok sert olursa şerbeti çekmez,çok yumuşak olursa piştiği sirada kendini çok salacaktır bu yüzden hamurun kıvamını iyi tutturun )
hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parcalar alin elinizle yuvarlayıp çok az yassılaştırdıktan sonra yağlanmış firin tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
önceden ayırdığımız yumurtanın sarisini çırpın ve yumuşak bir fırçayla şekerparelerin üstüne yumurtayı   surun (silikon fırça kullanırsanız yumurtanın sarisi  butun şekerparelere sürmek için fazlasıyla yeter) bademleri sekerparenin tam ortasina batirin
şekerpareleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pisirip firindan cikarin
sekeri,limonun suyunu   ve suyu tencereye alin arada karıştırarak kaynamaya bırakın yüksek ateşte  şerbetiniz kıvamını bulmaya  yakin   8 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp ılımaya birakin  ,(serbetinizin baklavanin şerbetinden daha sıvı  bir şerbet olması lazim )
 ılık olan şerbeti ılık olan şekerparenin üstüne dokun ve dinlenmeye bırakın şekerpare şerbetini çekip yumuşadığında servis yapabilirsiniz,
AFİYET  OLSUN
Kullandığım Su bardağı ölçüsü 200 ml
A-Z Hazırlayan : Safiye Aras 🙂
Sayfalarımı takibe alabilirsiniz 🙂
Resimli Detaylı Püf Noktalarıyla Yemek Tarifleri
Instagram : http://instagram.com/hayalimdekiyemekler/
Facebook : https://www.facebook.com/pages/Hayalimdekiyemekler/284836254958186?hc_location=timeline
Pinterest: http://tr.pinterest.com/0s0gfu6kgyq6qbj/
Youtube Kanalıma Abone olun 🙂 https://www.youtube.com/channel/UCpwA5ZcoyBCOJDHJEzQP_Cg

					











									
Merhabalar,bugün bu tatlıyı denedim aşırı güzel oldu bu arada ellerinize sağlık yapmayanlar hemen yapmalı ❤
Dün denedim herkez hazır aldigimi sandı harika ve tam ölçüsünde tutan bir tarif ellerinize sağlık çok teşekkür ederim
Ayy herkes beğenmiş benimde yapmam lazım
❤
Mükemmel bir tarif yumurtada kokmuyor tam kıvamlı şiddetle tavsiye ediyorum
❤sizin tariflerinize ve samimiyetinize güveniyorum
arkadaşlar hindistan cevizli güzel olmuyo onu koymayın ben koymayarak yaptım effsane oldu şerbet soğuk tatlı sıcak olsun efsoo ooluyoo
Hamura ceviz büyüklüğünde şekil verirken zorlandım.Dağılmaya başladı.Neden olabilir sizce???
Merhaba safiye hanım genelde ilk denemelerim de hep bi eksiklik yaşıyorum fakat sizin tariflerinizde ilk denemede dahi tam tutturabiliyorum tarifleri:)
Ben tatlıyı şimdi denedim ama yağı kustu sanki unu mu az koydum acaba yardımcı olursanız sevinirim daha tadına bakmadım ama güzel kabardı şerbeti ekleyince nasıl olacak merak ediyorum teşekkürler
Bende sürekli bu tarifi yapıyorum muhteşem herkez denesin
Merhaba seker pare tarifi cok guzel denedim tam tutan tarif ellerinize saglik. Sekerpareyi serbeti dokmeden buzlukta saklayabiliyor muyuz . Bide buzluktan ciktiktan sonra serbetini tam alir mi . Cevap verseniz mutlu olurum
Ben normal şeker kullana bilirmiyim
Tarif kaç kisilik
❤
Davul fırında olabilir mi şeker pare ler
Merhaba iki tepsi için miktarı ne kadar olmalı lütfen cevap verin
Merhaba tatlımızı dolaptamı dışardamı muhafaza edicez.suan fırında cok güzel oldu gibi ellerinize saglık
Harikaaa